Wie zijn wij ?

L.S.,

Het ‘allesoverkurkuma’ heeft passie voor een geweldig natuurlijk product. Kurkuma en Curcumine. Ik ben al 25 jaren gefascineerd door dit natuurlijke product. Nu hebben we er een goed gedocumenteerde en veelzijdige kurkuma website bij.  Met vele bijzondere kurkuma artikelen en informatie voor u. Graag deel ik mijn passie en kennis met u.

Waarom deze www.allesoverkurkuma.nl website ? 

Het internet is een uitstekende manier om mensen te informeren. Onze opvatting is dat de onze Westerse gezondheidszorg, eigenlijk meer ziekenzorg is. De ayurvedische gezondheidszorg daarentegen, geeft kennis hoe gezond te zijn en hoe gezond te blijven.
In onze “gewone ” geneeskunde wordt vooral naar de symptomen gekeken, die vervolgens veelal onderdrukt worden.  En soms is  er zelfs verdere medicatie  nodig om de bijwerkingen onder contrôle te houden. Er zijn meerdere manieren om gezondheid en ziekte te benaderen. Graag willen we u hieromtrent meer informatie geven.

Wij zijn een geheel onafhankelijke site, en geven veelzijdige informatie zonder verdere financiële  belangen.

Het verschil tussen de Westerse en de Ayurvedische benadering.

Een voorbeeld : Gewrichtsklachten worden vaak behandeld met pijnstillers, terwijl de ayurvedische gezondheidsleer vooral kijkt naar de oorzaak van de gewrichtsklachten. In de regel worden deze regelmatig veroorzaakt door darmproblemen. Vaak hebben mensen met gewrichtsklachten ook darmklachten. Hierdoor kan het lichaam kan zijn afvalstoffen niet goed kwijt, en duwt deze afvalstoffen steeeds verder het lichaam in.  Derhalve zal een ayurvedische remedie zal dan ook vooral  bestaan uit darmreinigende middelen. Kurkuma en/of Curcumine C3 bezit een dergelijk vermogen om het lichaam te reinigen. In de ayurveda wordt vooral gekeken naar de handhaving van het evenwicht tussen de verschillende lichaamsprocessen. Want als het lichaam uit zijn balans raakt, komen er problemen.

Dit is een groot verschil, in vergelijking met de gangbare opvatting.  De farmacie  werkt doorgaans met  lichaamsvreemde, chemische stoffen.
De ayurveda werkt, in tegenstelling daartoe, vooral met  natuurlijke planten extracten, die al duizenden jaren hun werking hebben bewezen. Men zegt vaak ‘dat het niet bewezen is’ . Maar om iets te gaan bewijzen heeft men vele miljoenen nodig, en moet een product eerst 30 jaren lang onderzocht zijn. Daar zijn we dus nog wel even mee bezig. En de vraag kan ook nog zijn WIE er iets moet bewijzen. Zegt men allesoverkurkuma ? Dan zegt men ook dekurkumaspecialist.

Met een vriendelijke groet van Catharine .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.