Contact

Vertalingen

Welkom op onze nieuwe site.

Allesoverkurkuma is een nieuwe site. Wij hebben veel verschillende artikelen over kurkuma en curcumine, en haar uitwerking ons ons lichaam, op het internet ‘rondzwerven’. En hebben besloten al deze artikelen te bundelen op deze site. In het totaal zullen we deze site gaan vullen met ongeveer 200 uitgebreide en goed gedocumenteerde artikelen over Kurkuma en Curcumine C3. Het is een zeer goed product, maar wij vinden dit product ook onderdeel van een gezonde leefwijze.

Kurkuma is een wortel, en wordt al 6000 jaren gebruikt ter totale reiniging van ons lichaam. Het is geen geneesmiddel, maar een reinigingsmiddel over het gehele lichamelijke spectrum. Dat is in de diepste kern de uitwerking van kurkuma en curcumine.

Een beetje over de geschiedenis van kurkuma.

In de oude Sanskriet geschriften had kurkuma wel 46 namen. Sanskriet  is de oudste taal ter wereld, en is de basis voor alle andere talen. Kurkuma heeft een rijke en erg oude geschiedenis in India. Namen als ‘Pita’, dit betekent Gouden Geel. Namen als ‘gauri’, dit betekent betekent als Briljant. En vele andere namen. Een van de namen voor deze specerij is “nacht”. Een vreemde naam voor deze specerij.

Daarom naaiden de mensen, bij een feest zoals een bruiloft etc, een klein stukje gedroogde kurkuma wortel in de zoom van hun feestelijke kleding. Een oude traditie om voorspoed en geluk te vragen aan de goden. Het was een heilig kruid. Trouwens, dit wordt nog steeds gedaan door de oudere mensen in India. Koken met kurkuma is in India normaal. In ons kikkerlandje vinden we het wel bijzonder, om een dergelijk recept te bereiden. Daarom zijn er onderaan dit artikel vele bijzondere recepten met kurkuma toegevoegd.Deze verwijzing komt waarschijnlijk van een afgeleide voor getrouwde vrouwen. Want een oeroude traditie vereiste dat een getrouwde vrouw ’s avonds kurkuma pasta op haar wangen toepaste.  Dit in afwachting van de god Lakshmi. Welvaart, licht, rijkdom, geluk en de vruchtbaarheid is waar deze oude Godin Lakshmi voor staat. Deze gewoonte, die nog steeds in sommige delen van India wordt toe gepast, is waarschijnlijk een duizenden jaren oud overblijfsel van deze  oude zon aanbiddingstraditie. Kurkuma werd door de eeuwen heen zeer gewaardeerd, en dat doen wij nog steeds.

Vertalingen

Omdat we veel vragen over vertalingen van al onze artikelen krijgen, bieden we u een goede vertaling van ieder artikel aan.

Links onderin op de website vindt u de “translation button“.

Alle artikelen zijn, behalve in het Nederlands,  beschikbaar in het ;

  • Engels
  • Duits
  • Frans
  • Arabisch
  • Turks
  • Spaans
  • Italiaans

En we zijn er voor uw, met al uw vragen.

Mail ons gerust op allesoverkurkuma@gmail.com

Bellen kan ook op ;  0598-371025

Met een vriendelijke groet van Catharine.