Hoe krijg ik gele kurkuma vlekken weer schoon ?

Het is snel even gebeurd, een kurkuma vlek in de kleding. Veel mensen zijn aan het schuren en poetsen. Maar die gele kleurstof laat niet los. Wat kun je doen ? Soms kan het zo erg zijn, dat het als een plakkerig knaloranje laagje overal aan vast plakt en dan smeert het zich uit. Hier een kort maar krachtig artikel over het verwijderen van kurkuma vlekken uit kleding en van andere plekken. 

Een vraag over kurkuma vlekken op het aanrecht

..”..Hoi, Tien. Ik gebruik al lange tijd jullie kurkuma en curcumine combinatie en ben een zeer tevreden klant. Maar nou heb ik een knalgele vlek op mijn nieuwe aanrecht. Niet van jullie capsules, maar ik heb verse kurkuma wortel gesneden. En waar de schilletjes lagen, is alles geel. Please, help me. Hoe krijg ik dat weer schóón ??.. B.V.D… Jannes”..

Keuken, Brander, Geel
Je kunt natuurlijk óók een gele keuken aanschaffen

Ja, het snijden van kurkuma wortel kan interessante gekleurde resultaten opleveren. Ik snij soms 1 kilo verse kurkumawortel op één dag. Dat gebruik ik voor verse curry’s .

Ik maak een mix van specerijen en verse gember en verse kurkuma. Daarvan maak ik, met wat olijfolie, een pasta, en verdeel die in 25 a 30 kleine porties.

Die doe ik in de hoek van een boterhamzakje, zodat ik allemaal kleine pakketjes heb. Knoopje erin en die pakketjes gaan (in allemaal verschillende grootte, naar gelang er eet-gasten zijn) in een bakje in de vriezer. Als ik dan zin heb ik een lekkere curry, dan pak ik een pakketje. Snij de groente, doe de inhoud van het pakketje in een beetje kokosmelk. Roeren met de groente en de kokosmelk. In de pan/römertopf/tajin. Zo,.. klaar. En superlekker ! Ik geef ze soms weg als kadootje, dus ze zijn altijd snel op.

Alles kan kurkuma géél kleuren 

Maar na het snijden zijn mijn snijplank, mijn kunststof witte mesjes en mijn handen (zelfs met keukenhandschoenen, want er komen snij gaatjes in) zijn dan plakkerig van een knaloranje kleurstof uit de kurkuma.

Zelfs het lemmet van het mesje plakt ervan. Het is dan ook géén gezicht als ik dagen met zulke gele handen en vingers rondloop. En dat soms een paar dagen lang. Ik wist ook niet wat ik hieraan kon doen. Maar ik heb een oplossing gevonden.

Dat oranje plakkerige spul is de pure curcumine c3 

Die gele ‘plakstof’ is de curcumine uit de kurkuma. Dit is nou wat curcumine is. Zoals je kunt zien zit er niet véél van die plakkerige curcumine in een worteltje.

Als je het op een hoopje zou kunnen krijgen, was het maar een klein beetje.

Gele-vlekken
Oranje curcumine vlekken op je snijplank

 

Dit is de werkzame stof uit kurkuma, dit is waarom kurkuma haar goede naam heeft. De rest is ook goed en gezond. Maar deze geel/oranje plakstof is het geheim van de kurkuma.

Daarom zeg ik altijd dat er in 1 capsule curcumine c3 ‘superieur’ evenveel werkzame stof zit dan in 25 capsules kurkuma.

Want het is de pure werkzame stof. Omdat wij volgens de “Old Natural Ayurvedic School” gaan, is deze curcumine van ons dus puur en zuiver en onbewerkt ! Geen chemische toevoegingen erbij.

Natuurlijk ga ik ook over de markt. En koop dan een hele boel verse kurkuma wortel in één keer. Maar na een paar worteltjes snijden was mijn mesje plakkerig oranje. Dat betekent dat er veel curcumine in de wortel zit. Dan heb je goede en verse kurkuma gekocht.

En hoe krijg je die oranje/gele plakkerige troe,.. eh,, curcumine kleurstof nou weer schoon ? 

Heel simpel, en binnen 2 minuten. Ik heb het bij toeval ontdekt. Er is een middel dat bij de BLOKKER, DEEN, ACTION etc te koop is. Het heet “CIF SCHUURMIDDEL”. En de Gele fles moet je hebben, niet die groene of blauwe.

Cif-schuurmiddel
Kijk, deze CIF  bedoel ik

Google zelf maar even op ‘cif schuurmiddel’ , dan vind je het direct. Het zit in een gele flacon. Daar moet je niet mee gaan schuren, maar gewoon je handen mee wassen.

Zelfs als je het spul op de snijplank of mesjes spuit trekt de gele kleur in de CIF. Ik maak eerst een bakje met warm water en flink wat CIF, doe de mesjes en de afwasborstel erin. Wegzetten, na 30 minuten is alles schoon.

Maar op de handen haal ik de geeloranje curcumine kleurstof weg door mijn handen ermee te wassen. Je moet er niet mee schuren, maar gewoon wassen. Die gele curcumine kleurstof trekt snel uit je nagels, uit je vel en van kunststof. Zelfs de afwasborstel, die knal oranje was gekleurd, was weer mooi wit en schoon.

Ik weet niet wat daar voor spul in die CIF zit, maar je krijgt alle kurkuma verkleuringen ermee schoon. Zelfs mijn witte kunststof handvatten van de mesjes.

Maar of het de kleuren van je prachtige kleding ongemoeid laat ? Dat weet ik niet. Laat het bij je handen, nagels en kunststof spulletjes rustig even inwerken en een ermee paar keer wassen. Zo klaar. Succes ermee.

Dank voor je mail en een hartelijke groet van Tieneke.

Zoekt u de beste curcumine longa en/of kurkuma longa ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met brede specialistische kennis over kurkuma en curcumine en veelzijdige hoogwaardige zuivere producten. Zij zijn gewoon de beste als het over kurkuma gaat ! De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Natuurproducten volgens de oude 100 % natuurlijke ayurvedische methode. Zonder enige vorm van toevoegingen. De Kurkuma Specialist, de webshop met de gezondste klanten ! 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.