Wat is goede voeding voor onze ogen ? (En welk effect heeft Curcumine C3 op onze ogen ?)

Onze ogen zijn ingewikkelde organen. Wist u dat het netvlies van één oog al ca 137 miljoen cellen kan bevatten ? Mijn moeder zei vroeger dat ik veel worteltjes moest eten, om gezonde ogen te hebben en te houden. Wie kent deze tip niet, ik denk dat iedereen wel groot is geworden met deze wijze woorden. Maar goede voeding voor gezonde ogen is meer dan alleen maar worteltjes eten. Wat is eigenlijk goede voeding voor onze ogen ? Hier vindt u een informatief artikel over goede voeding en het effect van Curcumine C3 op onze ogen.

Hoe werkt ons oog ? 

curcumine-foto-ogen
Onze ogen

Het oog kan iets ‘zien’, doordat er lichtstralen op de pupil vallen. Dit zijn er duizenden per seconde.

Deze lichtstralen worden door de lens geprojecteerd. En er ontstaat een afbeelding op het netvlies achterin de oogbol. Deze afbeelding wordt naar de hersenen overgebracht.
Dit gaat via de oogzenuw en dan kunnen we het ‘plaatje’ zien.
De pupillen in het oog kunnen wijder worden, met weinig licht. En ook vernauwen, als er veel licht is. Zo kan men dit doseren. Dat gaat volledig automatisch via zenuwimpulsen.

Onze ogen zitten ingewikkeld in elkaar

Ja, ons oog is een ingewikkeld orgaan, bestaande uit enkele honderden hoofdonderdelen. Onze oogbol is enigszins te vergelijken met een superfototoestel dat het beeld op een film vastlegt.
Om een scherp en duidelijk beeld te krijgen, moeten afstand en belichting goed zijn ingesteld. Bij het oog gebeurt dat door hoornvlies, kamerwater, lens en glasachtig lichaam.
Deze cellen, achterin het oog, kunnen 2 soorten vormen hebben. Kegeltjes of staafjes. Met de staafjes zien we zwart en wit, met de kegeltjes zien we de kleuren.
In het midden van dit netvlies, achterin het oog, zitten deze kegeltjes heel dicht op elkaar. Hiermee kunnen we hele fijne details zien, hoe beter dit werkt, hoe scherper we zien kunnen.

Wat is goede voeding voor onze ogen ? 

 • Eieren zijn prima voor onze ogen. In eieren zitten bepaalde stoffen, zoals luteïne, zeaxanthine en beta caroteen. Deze geven eieren hun mooie gele kleur. Deze stoffen beschermen onze ogen tot op hoge leeftijd.
 • Omdat ons lichaam zelf geen luteïne kan aanmaken, moeten we deze stof uit onze voeding halen.
  eieren
  Eieren zijn goed voor onze ogen

  Deze luteïne stof zit veelvoudig in boerenkool, in spinazie, in broccoli en andere groene bladgroenten. Deze stof zit óók in kurkuma, kurkuma kan onze ogen ondersteunend helpen tegen vermoeidheid.

 • Beta caroteen zit ook in ‘geel-oranje’ gekleurde voeding, zoals wortelen, mango en abrikozen. Onze lever zet de caroteen om in Vitamine A. Deze stof zorgt voor het beter zien in het donker. Het helpt dus tegen nachtblindheid. Dit zit in kurkuma en in curcumine.
 • Het mineraal zink is ook prima voor ons gezichts vermogen. Het is een essentieel mineraal en dit vind je in vlees, vis en schaal- en schelpdieren. Ook lever is goed voor de ogen, vanwege de B-vitaminen.
 • Vitamine C en vitamine E zijn krachtige anti-oxidanten, die ons beschermen tegen vrije radicalen. Vitamine C vind je in veel zuur fruit, zoals kiwi, sinaasappels en rozenbottels. Vitamine E zit in sesamolie, noten en vette vis. Ook tomaten bevatten een waardevolle stof voor een goed zicht, deze stof heet lycopeen.
 • Thee en koffie bevatten stoffen die direct invloed hebben op gezonde ogen. Vooral de Japanse groene ‘matcha thee’ is zeer gezond, koffie en granaatappel bevatten veel polyfenolen. Echter 3 koppen koffie per dag zijn dan voldoende.

En die Curcumine C3 ? 

Dit kan ook zeer goed voor onze ogen zijn.  Voor mensen met staar kan dit, samen met goede voeding, een werkzaam middel. In curcumine zit een stof die de klontering van eiwitten tegen gaat, en er voor zorgt dat het netvlies schoon en helder zou kunnen blijven. Ook kan het helpen tegen zogenaamde ‘floaters’ . Dit zijn een soort ‘draadjes’ van een eiwitklontering.
Met een hartelijke groet van Tieneke
Bronnen 

Zoekt u de beste curcumine longa en/of kurkuma longa ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met brede specialistische kennis over kurkuma en curcumine en veelzijdige hoogwaardige zuivere producten. Zij zijn gewoon de beste als het over kurkuma gaat ! De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Natuurproducten volgens de oude 100 % natuurlijke ayurvedische methode. Zonder enige vorm van toevoegingen. De Kurkuma Specialist, de webshop met de gezondste klanten ! 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.