Helpt kurkuma tegen schilfers op de hoofdhuid ?

Sommige mensen hebben een schilfering op de hoofdhuid. Het is geen roos, maar het zijn kleine schilfertjes. Het kan komen door droogte, maar kan ook andere oorzaken hebben. Kun je er wat aan doen ? En wat kun je aan deze schilfering doen ? Hier vindt u een ingezonden brief over dit probleem. Een kort informatief artikel over een ayurvedische natuurlijke remedie tegen schilfering op de hoofdhuid en het gebruik van kurkuma.

Ingezonden vraag over schilfering op de hoofdhuid

..”..Hallo, Mevrouw van de Kurkuma. Ik wil wat vragen. Want ik heb veel schilfers op mijn hoofd, en het is

Kurkuma-olie-en-appelzijn-tegen-schilfering-op-de-hoofdhuid
Kurkuma olie en appelazijn tegen schilfering op de hoofdhuid

geen roos spul of zo. Gewoon schilfers. Weet u hier wat tegen ? Want ik wil geen rommel op mijn hoofd smeren, het jeukt nu al heel erg. En nu heb ik een nieuwe vriendin. En we gaan een lange wandeling maken. Volgend weekend. En ik wil er netjes uit zien. Wilt u daarom ook snel antwoorden ? Dan kan ik nog wat doen. Dank van Koos..”..

Ja, ik kan me voorstellen dat je dit graag kwijt wilt, Koos. Het enige wat ik je kan aanbevelen, is een zelf gemaakte spoeling. Van appelazijn en pure kurkuma olie. Het is een natuurlijke haar en hoofdhuid spoeling. En de appelazijn/kurkuma olie combinatie zorgt voor actieve enzymen. Waarschijnlijk zal dit je wel helpen.

Een hoofdhuid spoeling tegen schilfering zelf maken

Nodig :
* 250 ml zuivere appelazijn
* 250 ml lauw warm water
* 4 druppels pure kurkuma olie (géén etherische kurkuma olie)
Bereiding :
1. Meng de appelazijn met het lauwwarm water goed door elkaar.
2. Voeg de 4 druppels kurkuma olie toe
3. Goed roeren

En wat doe je daarna ? 

1. Masseer dit mengsel zachtjes in de jeukende en schilferige hoofdhuid
2. Laat het ca 15 a 20 minuten inwerken om zo de appelazijn de kans te geven om de zuurgraad te herstellen
3. De kurkuma olie zorgt ervoor dat de kleine open gekrabde plekjes zich herstellen, en de hoofdhuid niet meer jeukt.
4. Spoel daarna alles weer uit je haren en was je haren, zoals je dat altijd doet.
5. Wil je je haren een extra mooie glans geven ? Doe dan, tijdens de laatste spoeling een eetlepel appelzijn extra door het water.
6. Doe dit regelmatig, ongeveer 1 keer per week.
Zo, Koos, nu kan je afspraakje niet meer mis gaan. Maak er een leuke wandeling van. Veel succes en een hartelijke groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine longa en/of kurkuma longa ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met brede specialistische kennis over kurkuma en curcumine en veelzijdige hoogwaardigezuivere producten. Zij zijn gewoon de beste als het over kurkuma gaat ! De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Natuurproducten volgens de oude 100 % natuurlijke ayurvedische methode. Zonder enige vorm van toevoegingen. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.