Kurkuma mondspoeling tegen het kwik uit amalgaam vullingen

Een zeer goede mogelijkheid om de geneeskrachtige eigenschappen van kurkuma te gebruiken is om deze te mengen met ‘luvos’ oftewel helende leem. Je kunt er maskers van maken of omslagen. Het is een goedkoop en een oeroud effectief middel. Onze Opa’s en Oma’s gebruikten dit vaak. Hier vindt u een informatief artikel over kurkuma, luvos en het kwik uit amalgaam vullingen. 

Wat is “LUVOS” ? 

Luvos is een poederfijn soort leem. Je hebt er verschillende fijnheden van. De Luvos 1 is de microfijne soort. Dr. Kneipp gebruikte de luvos voor veel

Kwik-vullingen-in-het-gebit
Amalgaam vullingen bevatten kwik, deze kunnen gaan lekken

dingen. Hij schreef er het volgende over ..”…het is wonderlijk om te zien dat veel ongemak en schade aan ons lichaam zo gemakkelijk zou kunnen genezen met leem..”… daarbij moet wel gezegd worden dat niet iedere soort leem ook helende aarde is.

Onze vroege voorouders hebben, door veel soorten leem te gebruiken en te vergelijken, uitgevonden welke leemsoort wel en welke niet geschikt waren. De mensen beschouwden vroeger onze aarde als een geschenk van de Goden, en ze gebruikten aarde niet alleen voor de gezondheid, maar ze verfden en versierden hun lichaam er ook mee.
Bijvoorbeeld voor bijzondere rituelen. En ze mengden de leem met plantenkleuren, maar ook met kurkuma. De intense gele kleur was in 99% van de kleuring gedaan met leem en kurkuma.

De geschiedenis van helende aarde

In de oude culturen in India, China en het oude Babylon wist men veel over verschillende soorten helende aarde en gebruikte deze kennis ook op een praktische manier. Hier in Europa wordt deze bijzondere soort leem ook gevonden. Onder andere in het Duitse Saksen, Hessen, Sleeswijk-Holstein en Franken vindt men deze soort leem.
 
In de volksgeneeskunde gaf men deze aarde een hoge staat van aanzien. Totdat de nu gangbare medicijnen dit aanzien overnamen en men de oude medicijnen vergat. Maar de laatste tijd beziet men de zaak weer wat anders. Dr. Kneipp gebruikte de leem vooral uitwendig.
 
Bijvoorbeeld voor omslagen, dit was om de huid te koelen en de gifstoffen eruit te trekken. Daarbij noemde hij insecten steken en keelontsteking en ander ongemak. Dr. Kneipp vond deze aarde in onze landstreken en wekte het oude medicijn weer tot leven. Hij liet deze aarde zeer fijn malen, en verhitte het om het bacterie vrij te maken.
Nu kun je bijna overal wel deze bijzondere leem soort kopen onder de naam LUVOS. Bij de apotheek, natuurvoedingswinkels en reformzaken. En sommige goede drogisten hebben het ook. Dr. Kneipp raadde luvos leem aan tegen een onaangename ademgeur, kiespijn en tandvlees ontstekingen etc .

Nu wordt deze aarde weer veel gebruikt, een van de meest interessante toepassingen is het gebruik bij het wisselen van amalgaam vullingen (de grijze) naar composiet vullingen (de witte) . Zowel luvos aarde alsook kurkuma voeren kwikzilver af en maken deze onschadelijk. Dus als bij de tandarts de oude grijze kwikvullingen eruit worden gehaald, is het een goed idee om met een dergelijke mondspoeling de mondholte te reinigen van dit kwik.
 
Dat doe je door een spoeling te maken met water, kurkuma en luvos. Luvos bindt gifstoffen aan zich, en trekt het kwik uit het weefsel. Kurkuma heeft deze werking ook, bovendien herstelt kurkuma het weefsel weer.

Mondspoeling met kurkuma en luvos tegen amalgaam vullingen met kwik

• Neem een klein glaasje lauw water, met een hoeveelheid die je in de mond kunt houden.                 

luvos-is-zand
Luvos is poederfijn zand
• Voeg er één afgestreken theelepel Luvos aarde aan toe.
• En een 1/4 afgestreken theelepeltje kurkuma poeder (een héél klein beetje is voldoende).
• Alles goed doorroeren
• In de mond nemen en spoelen en gorgelen voor ca 2 minuten
• Spuug het weer uit in de WC !, onze wasbakken hebben een te kleine afvoer. En het is nou eenmaal een verfijnd soort zand. 
• Goed naspoelen met schoon lauw water.
• Doe dit ’s morgens en ’s avonds gedurende een paar dagen.
• En het weefsel is volledig schoon van het kwik van de vullingen, want dit moet je niet teveel binnen krijgen.
 
Je kunt ook een perfect huidmasker maken met Luvos en kurkuma. Neem niet teveel kurkuma, dit kleurt nou eenmaal geel .
Er zijn zo ontzettend veel toepassingen met Luvos, ik zal er eens een blog aan gaan wijden. Een zonder meer zeer interessant onderwerp.
Met een vriendelijke groet van Tieneke.

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.