De invloed van kurkuma op de ‘Ziekte van Haschimoto’

De ‘Ziekte van Haschimoto’ is een auto immuunziekte, met vele een vooral vervelende klachten. Het varieert van haaruitval, tot obstipatie. Het voornamelijke probleem zit in de schildklier werking. De vorige week mochten we een mail ontvangen van iemand met een vraag over de “Ziekte van Haschimoto”. Haar vraag was wat kurkuma/curcumine voor haar kon betekenen. We zijn eens uitgebreid op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag bij een ayurvedisch centrum. Hier vindt u een artikel over de invloed van kurkuma op de ‘Ziekte van Haschimoto’ 

Een mail met een vraag over ‘De Ziekte van Haschimoto”

kurkuma-poeder“.. Hoi, Tien. Weet jij misschien of er goede ervaringen zijn, met betrekking tot, onder andere, de auto-immuunziekte Haschimoto ? ..”…
 
De ziekte van Haschimoto heeft een breed scala aan klachten. Omdat de schildklier niet goed werkt, ontstaat er een soort ‘kettingreactie’ in het lichaam. Het is teveel om al deze klachten hier allemaal weer te geven, op het internet worden deze meestal uitgebreid besproken. Een van de meeste vervelende klachten zijn de infecties en de trage stoelgang. Samen met depressieve gevoelens. En de verminderde leverwerking en trage schildklier werking. Wat weer een gewichtstoename zou kunnen veroorzaken. 
 
Op het ayurvedische centrum heeft men mij gezegd dat het juist de kurkuma is wat een gunstige invloed zou kunnen hebben op het verminderen van deze ziekte. Omdat curcumine c3 meer stoppend en de kurkuma ‘plus’ meer laxerend werkt. 

Bestaat er een dieet voor de ‘Ziekte van Haschimoto’ ? 

Ja. Ook moet hierbij vermeld worden dat er een speciaal dieet bestaat voor deze ziekte. Dus u kunt van kurkuma niet verwachten dat het het enige is dat helpt, maar geeft een goede ondersteuning. De lichamelijke reiniging, die bij kurkuma hoort, doet het lichaam goed.
 
Bij de “Ziekte van Haschimoto” heeft de traag werkende schildklier vaak een gebrek aan :
 
• De Vitaminen A, B1, B3, B6, B12, C en E.
• De mineralen jodium, koper, magnesium, selenium en zink.
• Het aminozuur tyrosine
• De onverzadigde omega-3 vetten
• Lever ondersteunende voeding en lever reinigende voeding

Kurkuma ondersteunt het lichaam bij de ‘Ziekte van Haschimoto’ door een reinigende werking.

Kurkuma speelt een goede rol voor een betere stoelgang, tegen bacteriële infecties en ook bij de ondersteuning van positieve gevoelens. Maar kurkuma reinigt ook de lever. En verbetert de werking van deze laatste. Het (soms) nadeel van kurkuma is, dat het een interactie zou kunnen aangaan met de gegeven reguliere medicatie, soms tegen de trage schildklier werking. Daarom zijn we voor u op zoek gegaan naar een artikel dat deze beide bespreekt (1)
 
Hierin wordt een mix van natuurgeneesmiddelen en reguliere geneesmiddelen besproken. Ook is, vanuit de ayurvedische zienswijze, een auto-immuunziekte vaak ook een kwestie van een teveel aan afvalstoffen in het lichaam (dit heet AMA).
Kurkuma brengt hierin een goede reiniging van het lichaam teweeg. Kurkuma heeft een belangrijke positieve werking op de lever, ons nummer één ontgiftings orgaan in ons lichaam. Ook reduceert kurkuma oxidatieve stress en versterkt het de leverfunctie. Dit is een essentieel gegeven, als u uw lichaam wilt reinigen van AMA. Het grootste deel van deze ontgifting gaat via de lever.
 
Hierbij zou de inname van kurkuma longa PLUS een goede invloed op het lichaam kunnen hebben. U neemt dan 2 capsules per dag. Eén capsule ’s morgens en één ’s avonds.

Wilt u liever zelf kurkuma thee zetten ?Kurkuma-thee-en-honing

Recept Kurkuma en Gember thee per glas :
• Neem een stukje verse gember wortel van ca 1 cm.
• Neem een stukje verse kurkuma wortel van ca 2 cm.
• Neem een eetlepel citroensap
• Neem een snufje peper
• Neem een eetlepel honing
 
Was de gember en de kurkuma grondig, en schuur ze even schoon. Dit kan met een nieuw schuursponsje. Snij ze in hele dunne schijfjes. Neem een klein pannetje , doe hierin ¼ liter water.  Zet het op het vuur en doe alles erbij BEHALVE de honing.
Laat het geheel ca 5 a 8 minuten zachtjes koken. Giet het in een theeglas en als het iets is afgekoeld voegt u de honing toe. Neem 2 glazen per dag.
Met een vriendelijke groet van uw contactpersoon Tieneke 
Bronnen :

Zoekt u de beste curcumine en/of  kurkuma? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.