Wanneer werken kurkuma en/of curcumine het beste ? (wat is het verschil tussen kurkuma en curcumine ?)

Vandaag mochten we wederom een brief ontvangen van een klant van ons. Hij vroeg ons hoeveel curcumine/kurkuma men zou moeten innemen zodat het goed kon werken. De afgelopen week hebben we meerdere keren dezelfde vraag gekregen. Wanneer werkt kurkuma en/of curcumine c3 goed ? En hoeveel moet men er dan van innemen ? Wat is het verschil tussen kurkuma en curcumine ? Hier vindt u een informatief artikel met een antwoord op deze vraag. 

Hoeveel kurkuma moet je innemen om het werkzaam te laten zijn ?

kurkuma-foto
Curcumine is veel géler van kleur, dan kurkuma longa

Het ligt eraan wat er aan de hand is, en waar je het voor wilt gebruiken. Op het internet staat veel te  lezen over de ‘betere opname in het lichaam” en dat curcumine niet goed zou werken, want er moet “……” en “…..” aan toe gevoegd worden.

Naar onze persoonlijke mening zijn het grotendeels marketing campagnes, met als doel om de consument in verwarring te brengen. Nergens kun je harde bewijzen ervoor vinden, terwijl er 1000-den goede artikelen over de werkzaamheid van zuivere kurkuma en curcumine c3 op het internet te lezen zijn.

Onze mening is ook dat “Moeder Natuur” zeer goed weet wat zijzelf maakt, en dat daar verder geen toevoegingen en chemische aanpassingen voor nodig zijn. En zeker geen reclame campagnes.

Curcumine C3 is de gouden stof uit kurkuma
Curcumine C3 is de werkzame gouden stof uit kurkuma

Hoe zuiverder, hoe beter werkzaam. Dat kurkuma en curcumine oplossen in vet (en in alcohol) is een feit. Maar een theelepeltje olijfolie is beter zuiverder, dan allerlei chemische toevoegingen.
En om curcumine oplosbaar in water te maken, zul je veel chemische processen moeten toepassen. Curcumine en kurkuma kan men niet oplossen in water.

Neem het gewoon in met wat vet of tijdens de maaltijd, en ons lichaam is de best werkende chemische fabriek die er is.

En hoeveel is goed werkzaam ? Er zijn mensen die aangeraden is om enorme hoeveelheden curcumine te nemen. Er zijn zelfs aanbieders van 10.000 mg curcumine per capsule. Dan zou betekenen dat men 20 capsules curcumine van 500 mg per dag inneemt. Daar zetten wij onze vraagtekens bij.

De rekensom van kurkuma en curcumine c3 ‘superieur’, het verschil tussen kurkuma en curcumine ;

In 100 gram “gewone” kurkuma poeder , zit evenveel vergelijkbare bioactieve stof dan in 5 van onze curcumine c3 “superieur’ capsules.

Dus 1 curcumine c3 capsule heeft evenveel werkzame stof, dan in vergelijking 25 ‘gewone’ kurkuma25-kurkuma-capsules-is-2-curcumine-c3-capsules capsules. (zie foto)

En aangezien curcumine c3 zeer bioactief werkt, is één capsule van 500 mg per dag eigenlijk meer dan genoeg, om aan de ‘veilige kant’ te blijven. Als men dit zou willen nemen als ondersteund en herstellend vermogen voor ons lichaam.

Maar schuif de kurkuma-longa capsules daarbij niet aan de kant. In de kurkuma-longa capsules zitten stoffen die ook essentieel zijn. Zeer zeldzame sporenelementen en mineralen. Bijzondere vitamine verbindingen etc. Dit alles mist de curcumine.

Dat is ook de reden dat er een aanbieding is van de absoluut unieke en zeer zuivere combinatie. De combinatie van bioactief werkende curcumine c3 , in samenwerking met de zuivere kurkuma-longa. Dan neemt men er 1 per soort per dag. Dus in het totaal 2 capsules. Eén kurkuma capsule en één curcumine c3 capsule. Dit is, in de regel, voldoende. En hebt u van beide het beste.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.