Waarom werkt kurkuma beter met bioperine peper en vet.

Men leest veel over een betere opname van kurkuma en curcumine op het internet. Veel merken kurkuma en curcumine hebben grote marketing campagnes. Als men echter in de oude geschiedenis van kurkuma, bij de ayurvedische leer, kijkt dan blijkt dat de natuurlijke opname anders is.  Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer. Hoe zit dit nou precies met die opname. Wat is de natuurlijke werking voor een goede opname.  Dit is een vraag die we vaak krijgen. Hoe zit dit nou precies, is dan de vraag. Hier vindt u een informatief artikel met duidelijke antwoorden omtrent dit onderwerp. 

Kurkuma en curcumine 

Het-verschil-tussen-kurkuma-en-curcumine
Het verschil tussen kurkuma en curcumine is duidelijk te zien. Curcumine is veel géler van kleur

Een zeer bekend wetenschapper en natuurgeneeskundig specialist heeft een artikel geschreven over de werkzaamheid van bioperine peper en vet in kurkuma/curcumine. Zijn naam is Dr. Med. M. GREGER. Van de Universiteit FACLM , gepubliceerd op 5-2-2015 . (Niet te verwarren met de Nederlandse Dr. Michal Heger).

 

Niet alleen in kurkuma/curcumine verhoogt de bioperine de bio-activiteit met enorme sprongen, maar dat doet het ook met andere natuurproducten. Dit was al in oude tijden ontdekt.

 

 

Wat versterkt de opname van kurkuma en curcumine ? 

Klein voorbeeld, er is een plant die Aduthoda heet. “Adu” betekent ‘geit’ , “thoda” betekent ‘niet eten’ . Het was een zodanig bitter kruid dat de geiten het niet wilden eten. Het was tegen astma, in de oudheid. Zo als puur kruid werkte het niet. Maar als men de bladeren weekte in zwarte peper extract, dan werkte hetzelfde kruid prima. Dit is de piper longum (zie foto)

Zo is het ook met onze kurkuma en curcumine c3. Bijvoorbeeld curcumine is verantwoordelijk voor de gele kleur van kurkuma. Als men het zo ‘puur’ zou nemen, dan maakt onze lever en maag korte metten met de werking. Het is een van de manieren waarop onze lever zich van lichaamsvreemde stoffen ontdoet. En kurkuma en curcumine zijn lichaams vreemde stoffen. Ze maakt ze wateroplosbaar en dirigeert de watergebonden lichaamsvreemde stof naar de nieren en blaas. Binnen 15 minuten is de stof ‘geëlimineerd’. En de werking is weg.

Maar, als u tegelijk met deze kurkuma/curcumine bioperine peper zou innemen, dan stopt dit hele proces. De bioperine peper belemmert de lever om dit proces uit te voeren. Eigenlijk onderdrukt u dit . En verhoogt de opname tijd zich van 15 minuten naar uren en uren. En ziet u een enorme verhogings piek van de werkzaamheid. In onze curcumine ‘verhoogt’ de werkzaamheid zich enorm. De opname tijd en werking verhoogt zich met 1000 (!) procent.

piper-longum-bioperine-peper
Bioperine peper komt uit de pittige ‘piper longum’

Daarom zit er onze kurkuma en curcumine de bioperine peper in. In exact de goede verhouding. Teveel is niet goed, te weinig ook niet. En helemaal zonder bioperine peper werkt dit middel kurkuma/curcumine niet goed genoeg.

En hoe zit dat met dat vet ? Kurkuma, en dus haar curcuminoïden, zijn oplosbaar in vet. Als u deze kurkuma/curcumine bij het eten inneemt dan zie je dat de kurkuma/curcumine c3 direct via het lymphesysteem in het bloed terecht komt.

..”..Eigenlijk omzeil je de lever…”.. zegt Dr. Med. M. Greger. Het is de samenwerking van bioperine peper EN vet dat  goed werkt. En zie je de 2e hoog uitschietende opname piek van kurkuma/curcumine. Ook van 1000 (!) procent. Voegt men dit samen, dan heeft men een 2000 % hogere opname. Dit is een geheel natuurlijk proces.

Het werkingsmechanisme van kurkuma en curcumine 

Dit is het werkings mechanisme van kurkuma en curcumine c3. Welk soort vet dat moet zijn ? Maakt niet uit.

curcumine-en-kurkuma-verschil
Linksvóór de curcumine c3, rechtsáchter de kurkuma longa. 

Zo nam men in het oude India ook de kurkuma/curcumine in. Ze hadden precies uitgerekend hoeveel en hoe scherp de peper moest zijn. In welke verhouding. Ze namen het in met een klein beetje pasta van zeer scherpe peper, en opgelost in ghee.

Daarom is kurkuma/curcumine al 6000 jaren geroemd om zijn uitstekende werkzaamheid. En is onze kurkuma en curcumine c3 uniek in zijn goede werkzaamheid en opneembaarheid.

Het verhoogt de opname enorm. Ja, je leest het goed : met 2000 (!) %.

Daar kan geen enkele andere curcumine tegenop ! Het verschil tussen kurkuma en curcumine kunt op25-kurkuma-capsules-is-2-curcumine-c3-capsules onze links staande foto goed zien.

Curcumine c3 ‘superieur’ is een geëxtraheerde versie van kurkuma. In één capsule curcumine c3 ‘superieur’ zit evenveel bioactief werkzame stof, dan in 25 capsules ‘gewone’ kurkuma. En heet onze kurkuma ‘plus’. We hebben het in combinatie met de curcumine c3 ‘superieur’ als aanbieding.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.