Curcumine en de invloed op candida, mrsa en andere ziekenhuisbacteriën

We hebben een paar Internationale lezingen over kurkuma en curcumine bijgewoond.  Gezien vanuit een ayurvedische gezichtspunt. Dit was absoluut zeer interessant. En zijn op zoek gegaan naar meer bijzondere kurkuma producten. Een van de lezingen ging over de ziekenhuis bacterie MRSA en Candida.  Candida, MRSA en andere superbacteriën zijn de schrik van de ziekenhuizen. Van zowel de patiënten, alsook van het verplegend- en behandelend personeel. Deze supersterke bacteriën zijn veelal resistent tegen antibiotica, door een te veel gebruik hiervan. En hierdoor moeilijk te bestrijden. Hier vindt u een artikel over dit onderwerp. 

De Ziekenhuisbacterie

MRSA
Er zijn verschillende ziekenhuis bacteriën, MRSA is er één van

Een van de lezingen ging over de ziekenhuis bacterie MRSA en Candida.  Candida, MRSA en andere superbacteriën zijn de schrik van de ziekenhuizen. Van zowel de patiënten, alsook van het verplegend- en behandelend personeel. Deze supersterke bacteriën zijn veelal resistent tegen antibiotica, door een te veel gebruik hiervan.

Dit komt doordat ze een hard buitenlaagje hebben ontwikkeld, dit heet een ‘bio film’. Dit is, als het ware, een schild tegen de geneesmiddelen. Van de candida bestaan er verschillende soorten bacteriën. Candida auris, candida albicans etc. Maar ook MRSA (Methicilline Restistente Staphylococcus Aureus).

Candida is een schimmelinfectie, het kan overal in het lichaam voorkomen. En is een zeer vervelende infectie. Er zijn meerdere soorten candida schimmels.

En het is een hardnekkige schimmel infectie. En een candida of MRSA infectie is een gevolg van en overgroei van deze bacterie. De infectie kan ontstaan omdat ons immuunsysteem er niet sterk genoeg voor is. Of dat ons lichaam de bacterie niet herkent. Het kan eigenlijk meerdere oorzaken hebben.

kurkuma-wortel-en-poeder
Kurkuma is een stevig middel tegen vervelende bacteriën

Candida kan overal plaats vinden, het kan op de huid en op de slijmvliezen gevonden worden. Maar ookop andere lichaamsdelen. De infectie wordt veroorzaakt wanneer er een sterke groei van deze schimmel is op onze slijmvliezen. Zeker op warme en vochtige plaatsen.

Het is een vervelende, hardnekkige schimmel. Bijvoorbeeld onder een kunstgebit, dit kan een van de manieren zijn, waarop een dergelijke infectie begint.

Jaren geleden had ik een vriendin met Candida albicans. Ze wist zich er geen raad mee, en de medicijnen en/of zalf van de dokter hielpen ook niet veel. Ze kreeg een zeer streng en strikt dieet, maar kon dat niet vol houden. De huisarts zei haar, dat het voornamelijk vrouwen treft. De mond, huidplooien, oksels en soms zelfs de geslachtsdelen kunnen hiermee geïnfecteerd raken.

Als de infectie op de een of andere manier in de bloedbaan terecht komt, kan zich deze door het gehele lichaam verspreiden. Tot in de maag en darmen aan toe.

De symptomen van een candida infectie hangen af van het getroffen gebied. Bij een vaginale infectie kan de candida jeuk en irritatie veroorzaken.  Ook kan het plassen een branderig gevoel geven.

Als de candida infectie in de mond terecht komt, noemt men dit wel ‘spruw’. Dan kan men rode of soms witte plekken op de tong of aan de binnenkant van de wangen zien.

Men voelt zich vaak ziek, bij een candida of MRSA infectie. Hoofdpijn, koorts, misselijkheid en een opgeblazen gevoel zijn de meest gehoorde klachten. Maar ook een vermoeidheid en duizeligheid kunnen erbij horen. Spierpijn en allergische reacties worden ook gehoord.

Omdat een toenemende resistentie tegen bepaalde geneesmiddelen een groot probleem kan zijn bij de behandeling van een candida of MRSA infectie, is de bestrijding met een natuurlijke remedie een goede mogelijkheid. De curcumine c3 geeft een lichamelijk integrale benadering van dit probleem. Hiermee wordt bedoeld, dat er niet alleen één getroffen plek wordt behandeld, maar het complete lichaam.

Omdat Curcumine C3 een sterke bacteriën bestrijder is, en met schimmels ‘korte metten’ maakt, past dit goed bij de bestrijding van een candida of MRSA infectie. Een paar maande geleden hadden we een bestelling van Curcumine C3 ‘superieur’, gedaan door een jongedame. Ze had een enkeloperatie ondergaan, en was geïnfecteerd geraakt met MRSA. Ja, Curcumine C3 hielp goed, samen met knoflook poeder.

resistente-bacteriën
Resistente bacteriën kunnen hardnekkig zijn

Er is een mevrouw uit Noord Duitsland. Met een chronische blaasontsteking. Waarschijnlijk eveneens veroorzaakt door een ziekenhuis bacterie. Ze reageert supergoed op deze Curcumine C3. ..”..Er helpt eigenlijk niets anders tegen..”.., schreef ze me.

Zoals al vaker gezegd, Curcumine C3 is een natuurlijke verbinding die wordt verkregen uit de wortelstok (rhizome) van de kurkuma-longa plant. Curcumine is het meest bioactieve gedeelte van kurkuma. Curcumine C3 verandert de stofwisseling in een cel, om in deze cel haar eigen geneeskrachtige eigenschappen te versterken. Ook verandert het de stofwisselings bacteriën in de darmen.

Hoe werkt Curcumine C3 tegen candida en MRSA ?

Curcumine C3 heeft een zeer sterke antimicrobiële en derhalve ook schimmelwerende werking, en dit is bij veel verschillende bacteriën en ook virussen inzetbaar. De brede biologische werking van curcumine c3 kan ook zeer nuttig zijn bij een antibioticum resistentie .

 • Curcumine c3 weert schimmels

Een infectie met candida of MRSA is een gevolg van een uitbraak van schimmel groei. Het lichaam heeft het gevecht verloren tegen deze ‘schimmel aanval’ en kan wel wat hulp gebruiken. Curcumine C3 biedt deze hulp, in dit probleem. De werkzaamheid van curcumine c3 is al veel langer bekend, en helpt ook bij andere candida infecties. Het werkt op verschillende mechanismen in de schimmel bacteriën.

• Het werkings mechanisme van curcumine c3 bij candida is de verstoring van het zogenaamde ‘plas membraan van de MRSA of candida’. Daardoor stopt de groei.

• En het tweede werkingsmechanisme van curcumine c3 is de verstoring van een eiwit die de celwand van de candida en MRSA bacterie in stand houdt. Curcumine C3 maakt deze celwand kapot en doodt zo de schimmel bacterie.

• Er is nog een werkingsmechanisme van curcumine c3, het bemiddelt in actieve zuurstof cellen tegen de candida of MRSA schimmel. Dit leidt tot oxidatieve stress en doodt de schimmel cellen.

• Ook richt curcumine c3 zich op een gen, dit gen heet ‘TUP-1’ . En is betrokken bij de celdeling van de MRSA en candida bacterie. Curcumine c3 stopt deze celdeling.

• In het geval van vaginale candidas en orale candidas kan curcumine c3 het ziektebeeld sterk verminderen.

 •  Curcumine c3 vernietigt de biofilm van deze bacterie en maakt deze weer gevoelig voor geneesmiddelen tegen de MRSA of candida

Verschillende-soorten-bacteriën
Ziekenhuis bacteriën kunnen sterk resistent raken

Een bio-film is een beschermende laag, die bestaat uit allerlei celmateriaal. Ze heten mannose (een soort zure suiker) en glucose. Deze laag beschermt de vervelende schimmel bacteriën tegen geneesmiddelen.

De geneesmiddelen werken dus niet goed meer. Want van deze celmaterialen is bekend dat ze een interactie aan gaan met antibiotica. En zo een antibiotica resistentie veroorzaken.

In een onderzoek van verschillende plantaardige middelen bleek dat Curcumine c3 het meest actief was van allemaal, om deze bio-film te remmen.

Ook kan er van curcumine c3 gezegd worden dat de resistente soorten van deze bacteriën, resistent tegen het medicijn ‘fulconazol’ , deze resistentie zou kunnen opheffen.

Dit betekent dat curcumine c3 zeer effectief is in het beschadigen van de schimmelcellen van ziekenhuis bacteriën en het vernietigen van hun ‘bio film’ , en dit zonder de omliggende gezonde weefsels te beschadigen.

 • Curcumine C3 kan de infectie behandelen bij patiënten met een slecht werkende immuunsysteem en/of afweersysteem

De soort infecties geeft een ernstige zorg voor patiënten in ziekenhuizen. En met name bij patiënten, die een minder goed functionerend afweersysteem hebben. Hier zijn te noemen kankerpatiënten, aids patiënten, orgaan transplantatie patiënten etc,..

Curcumine-c3-superieur
Curcumine is de gouden stof uit kurkuma

Het risico van een flinke schimmel infectie is bij deze patiënten erg hoog. En de gevolgen hiervan kunnen zonder meer ernstig genoemd worden. Zeker als de anti schimmel geneesmiddelen niet meer goed werken. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk met een alternatief in te grijpen, curcumine c3 zou dit alternatief kunnen zijn.

Het gaat zelfs zover dat bij kanker patiënten, met een uitbraak van een dergelijke infectie, curcumine c3 effectief kan worden ingezet om complicaties, die veroorzaakt worden door de schimmel infectie, te voorkomen.

En van curcumine c3 kan ook gezegd worden dat het de in nestelling van bacterie in het weefsel remt. Met andere woorden ; curcumine c3 kan een goed werkend middel zijn bij AIDS patiënten met een slechtere weerstand en een zwak immuunsysteem. Maar dit geldt ook voor andere patiënten. Het versterkt het immuunsysteem zodanig, dat de weerstand van de patiënt sterk toeneemt.

Hoeveel Curcumine c3 moet je dan gebruiken?

Eigenlijk is er geen preciese dosis voorgeschreven voor een ziekenhuis infectie. Maar de algemeen aanbevolen dosering van 1 â 2 x 500 mgr Curcumine C3 capsules per dag kunt u wel aanhouden. Begin altijd een week met 1 capsule per dag, en (eventueel) kunt u deze opvoeren naar 2 capsules per dag.
Gebruik dan altijd een Curcumine C3 met bioperine peper. Omdat dit de biologische beschikbaarheid verbetert. Het beste is de Curcumine C3 ‘Superieur’, deze voldoet volledig aan de eisen.

Curcumine C3 ‘superieur’ moet tijdens de maaltijd ingenomen worden, en mag niet samen met andere geneesmiddelen ingenomen worden, laat er altijd tijdsverschil van een uur of 5 tussen zitten.

Ook is het mogelijk om een crème op kurkuma basis te gebruiken, om de infectie te bestrijden, deze is te koop bij dekurkumaspecialist.nl . Maar gebruik deze creme alleen uitwendig !

Contra indicaties 

 • Consumptie van curcumine c3 op een nuchtere maag vermijden, het kan leiden tot brandend maagzuur. En neem nooit in een keer zomaar een grote dosis, want dit kan klachten zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid en diarree geven.
 • Neem curcumine in kleine hoeveelheden en tijdens de maaltijd om mee te beginnen.
 • Bij diabetes moet u voorzichtig zijn met curcumine c3.
 • En bij het gebruik van zwaardere bloedverdunners is curcumine c3 geen product voor u, want curcumine c3 is ook een bloedverdunner.
 • Moet u nog een operatie ondergaan ? Stop 2 weken VOOR de operatie met het gebruik van curcumine c3, vanwege complicaties door het dunnere bloed.
 • Curcumine c3 werkt op de gal, door de galblaas aan te zetten tot ‘leeg knijpen’. Als u galstenen hebt, kan dit een galstenen aanval veroorzaken. Gebruik dan geen curcumine c3.
 • Gebruik ook geen Curcumine C3 bij zwangerschap en borstvoeding.

Conclusie :

 • Curcumine C3 ‘Superieur’ is geheel natuurlijke en plantaardige stof. Het is een belangrijke stof met als voordeel dat het de infecties, veroorzaakt door de candida of de MRSA schimmel, kan bestrijden.
 • De anti-schimmel werking van curcumine c3 is aanzienlijk, in de strijd met de ziekenhuis bacterie. Curcumine doodt niet alleen de schimmel, maar vernietigt ook harde bio-film laag. Bovendien helpt curcumine c3, door de bio-film laag te vernietigen, de resistentie van ziekenhuis bacteriën tegen geneesmiddelen te verminderen.
 • Ook kan gezegd worden dat curcumine c3 waardevol is in de foto dynamische therapie (PDT) die wordt gebruikt om deze infecties te behandelen. Dit doet curcumine c3 door de therapie effectiever en werkzamer te maken.
 • Eveneens zou curcumine c3 gebruikt worden voor de behandeling van patiënten met een slechter immuunsysteem. Het vermogen om het immuunsysteem te versterken kan nuttig zijn bij de bestrijding van deze vervelende en hardnekkige infectie.
 • Over het algemeen kan zonder meer gesteld worden dat Curcumine C3 ‘Superieur’ , door zijn sterke en zuiverende werking een groot potentieel heeft voor therapeutische toepassingen tegen candida infecties.

Bronnen :
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9151568
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28934660
https://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/turmeric…
• En vele andere ayurvedische informatie van Dr. V. Lad en Dr. K. Mehta, en andere ayurvedische artsen.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.