Curcumine, een lekkende darm en goede voeding

De afgelopen weken hebben we veel vragen gekregen over de invloed voeding en van curcumine c3 ‘superieur’ op een lekkende darm. We hebben er een goed item over gevonden, wat de invloed curcumine c3, glutamine en voeding is op een lekkende darm . En wat is goede voeding bij een lekkende darm ? Hier vindt u een informatief artikel over de invloed van curcumine op een lekkende darm. 

Wat is een lekkende darm ?

Biologie, Villi, Darm, Kronkeldarm
In de darmen zitten kleine tentakeltjes, villi geheten

In de darmen zijn kleine ‘tentakeltjes’ , deze heten villi, aanwezig, die de voedingsstoffen uit de voeding selecteren. Deze zijn met elkaar verbonden, om zo de wand tussen het darmweefsel en de bloedstroom te dichten.

Bij een lekkende darm kunnen deze verbindingen ontstoken raken en komen dan los van elkaar.
Hierdoor kan de inhoud van de darm in de bloedstroom terecht komen. Dit is niet gezond voor ons, ons lichaam kan met een totale stress erop reageren. We voelen ons ziek.

Wat zegt de medische wetenschap ervan ?

Medische professionals zijn nog steeds bezig om te bepalen wat nu de oorzaak is van het lekkende darmsyndroom. Een ongezond voedingspatroon, langdurig gebruik van zware pijnstillers, stress en chronische ontstekingen zijn een paar factoren waarvan gedacht wordt dat ze eraan bijdragen. Er zijn zelfs doktoren die het bestaan van een lekkende darm ontkennen.
 
Echter de ene wetenschapper zegt dat een lekkende darm het gevolg is van,.. De andere zegt dat het de oorzaak is van,..

Is er voeding dat tegen een lekkende darm kan helpen ?

Een goed voedingspatroon kan bij dit probleem van belang zijn. Daarbij wordt aangeraden om de inname van koolhydraten te beperken, en geen (tot zeer weinig) alcohol te nemen.
 

Maar gefermenteerd voedsel is goed voor de darmen. Yoghurt, zuurkool, kefir, kimchi en kombucha.

leaky-gut
Een lekkende darm geeft de afvalstoffen, uit de darmen,  direct dóór in ons bloed.

Evenals vezelrijke voeding.

 
En er worden een paar andere dingen genoemd. Een ervan is de combinatie van glutamine en curcumine c3. Glutamine is belangrijk voor gezonde slijmvliezen. Bijvoorbeeld in de longen is veel slijmvliesweefsel aanwezig, maar ook in onze darmen.
Mocht er een van beide ontstoken zijn, dan reageert ons lichaam hierop met het aanmaken van veel glutamine. Maar het gebruik van glutamine supplementen is omstreden.
 
Het beste is om glutamine uit onze eigen voeding te halen, dus om glutamine rijke voeding te eten.
Als er veel van deze glutamine nodig is, en er is in het lichaam een tekort aan deze stof dan kan het leiden tot een algehele malaise in ons immuunsysteem. We verbruiken veel glutamine tegen een ontsteking. Dus ook als gevolg van een lekkende darm.
 
Glutamine is te vinden in eiwitrijke voeding, hiermee worden eieren, kaas, kip, kwark, kaas en zuivelproducten bedoeld. Ook in tarwe rijst en maïs vinden we glutamine.
 
Glutamine rijke bronnen zijn ook te vinden in lever, kool, bonen en zuivelproducten.

Curcumine en de invloed op een lekkende darm

Om de ontsteking te bestrijden, kan de curcumine c3 ‘superieur’ een goed middel zijn. De invloed van kurkuma op deze aandoening is nog niet onderzocht. Wat de curcumine c3 ‘superieur’ doet,  is de ontsteking direct beïnvloeden. Meer hierover staat te lezen in de onderstaande bron.
Bron :
 
Contra indicatie :
• Gebruik geen curcumine c3 ‘superieur’ bij galstenen
• Gebruik geen curcumine c3 ‘superieur’ bij het gebruik van bloedverdunnende medicatie
• Gebruik geen curcumine c3 ‘superieur’ ca 10 dagen vóór een operatie
 

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.