Curcumine, groenlipmossel en artritis in de kniegewrichten

Er zijn veel en vaak nieuwe onderzoeken omtrent kurkuma en curcumine. Maar ook het nieuwe product groenlipmossel kan prima werken bij gewrichtsproblemen. Het is jammer dat men een natuurlijk product eerst 30 jaren lang moet onderzoeken, voordat men kan vaststellen of het werkt. Want voor die tijd werkt het misschien niet, is de stelling van de overheid. Er zijn veel mensen met zeer goede ervaringen wat hun gewrichten betreft. En deze gebruiken de groenliopmossel of de combinatie van groenlipmossel en curcumine c3. Hier vindt u een artikel over dit onderwerp. 

Een ongeluk zit in een klein stoepje 

Pijn-in-de-kniën
Maar dát doet pijn !

Vorig jaar is mijn moeder, ze is 86, van een hogere drempel gestapt. En ging direct door haar knie. Ze zag wit van de pijn. Het was heel erg om dit te zien gebeuren.  De dokter wist ook niet wat zij ermee moest en gaf haar stevige pijnstillers. Ik heb haar aangeraden gewoon met de groenlipmossel en curcumine c3 verder te gaan. De zware pijnstillers heeft ze na een dag of 10 laten staan.

Binnen een week of 4 was de oude dame weer op de been. “..het is toch wonderbaarlijk dat ik er niets aan over heb gehouden. Wie had dat nou gedacht. Dat ik weer zo goed ben”.. vond ze. Ze fietst nu weer en wandelt weer.

En vertelt aan iedereen hoe goed de groenlipmossel en curcumine heeft gewerkt. Dat is inderdaad wonderbaarlijk. Gisteren las ik een onderzoek over Ibuprofen en Kurkuma bij knie artritis. Ik moest direct aan mijn moeder denken. Het volgende onderzoek gaat NIET over groenlipmossel. Maar wel over kurkuma. Ik heb het voor u vertaald.

Een onderzoek over kurkuma betreffende knie artritis

…”..Een bijzonder en nieuw klinisch onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Alternative and Complementary Medicine, heeft aangetoond dat een effectief en natuurlijk alternatief voor de buitengewoon populaire farmaceutische pijnstiller ibuprofen bestaat.

Dit is onderzocht met betrekking tot de behandeling van knie-artritis en het is onze bekende superieure kurkuma, die zowel in veiligheid als in het aantal bijwerkingen het wint van het niet-steroïdale anti-inflammatoire (NSAID) geneesmiddel Ibuprofen.

Vorig jaar, in een Lancet-recensie over dit onderwerp, werd ibuprofen geïdentificeerd als giftig voor het hart. Net zo giftig als de verboden anti-inflammatoire drug Vioxx, die waarschijnlijk elk jaar bij tienduizenden sterfgevallen van hart- en vaatziekten zou kunnen bijdragen.

Dit is een van de redenen waarom bewijs gebaseerde natuurlijke alternatieven uiterst belangrijk zijn. Zeker als ze bekend zijn om hun veiligheid, betaalbaar zijn , en toegankelijk voor iedereen zijn.

Getiteld ” werkzaamheid en veiligheid van Curcuma Longa Extracts bij patiënten met knieartritis “, het brede onderzoek werd uitgevoerd met 109 patiënten met primaire knie artrose die uitgekozen waren en gevraagd om mee te doen aan dit onderzoek.

De ene groep nam elke dag 800 mg dag ibuprofen (55 patiënten).
De andere groep nam ca 1.000 mg kurkuma (Curcuma longa) per dag (52 patiënten), gedurende 6 weken.

Laboratorium, Onderzoek, Chemie, Test
Een onderzoek,…

De ibuprofen werd verdeeld in 2 doses van 400 mg per dag, en de kurkuma in 2 doses van 500 mg per dag.

De onderzoekers hebben de verbetering gemeten op :

  • het pijn niveau bij gewoon lopen,
  • het pijn niveau bij traplopen

en de functies van de knie werden beoordeeld door de tijd die het duurt om :

  • 100 meter te lopen als gewone wandeling
  • naar boven en beneden een trap op te lopen

Na zes weken werden significante verbeteringen waargenomen in beide groepen, waarbij alle primaire resultaten vergelijkbaar waren.

Behalve dat de kurkuma groep iets betere prestaties vertoonde op de 100 meter lopen en minder zelf gemelde pijn bij het op en neer traplopen.
Deze kurkuma proefpersonen hebben zichzelf een beter tevredenheids cijfer gegeven.

Terwijl de onderzoekers de beperkingen van hun studie hebben erkend – geen dubbelblind protocol, de behoefte aan een grotere onderzoeks groeps – concludeerden zij dat de “Curcumine longa extracten” efficiënt lijken te zijn en veilig voor de behandeling van knie artritis.

Mensen in de Ibuprofen groep waren ook wel tevreden, maar minder tevreden dan (in vergelijking met) de kurkuma groep.

Zij wijzen er ook op dat, hoewel sommige patiënten in de ibuprofen-groep niet tevreden waren, (respectievelijk 10,9% en 2,2%), er geen enkele patiënt in de curcumine groep ontevredenheid heeft gerapporteerd….”… einde rapport

Ingezonden brieven en opmerkingen omtrent het bovenstaande artikel. 

Naar aanleiding van het artikel over reumatische artritis in de knieën, zijn er bij ons veel vragen binnen gekomen over de precieze werking van curcumine c3. En het is, natuurlijk, niet alleen in de knie, waar het werkt. Het vorige onderzoek is gedaan op de werking op knie artritis. Curcumine werkt in op het gehele artritis beeld.

Het lijkt ons een goede zaak om deze werking in alle finesses eens op een duidelijke manier op een rijtje te zetten. Omdat het vorig genoemde onderzoek NIET in aan de dubbelblinde onderzoeks normen voldeed, hebben we dit onderzoek voor u gezocht en gevonden, deze voldeed er wel aan.

Reumatische artritis en curcumine c3 

Activering van NF-kB speelt vermoedelijk een centrale rol in het ziekteproces van reumatoïde artritis.

  1. Oraal toegediende curcuminoiden (117 mg/kg/dag) remden significant de acute en chronische fase van experimentele reumatoïde artritis. Vanaf de vierde dag voordat artritis werd opgewekt, kregen proefdieren curcumine toegediend.
    Dit leidde tot 48% afname van het acute ontstekingsproces en 45% afname van het chronische degeneratieve proces.
  2. De dosis curcuminoïden die werd gebruikt, is vergelijkbaar met een dosis van één gram per dag voor mensen van 70 kg. ( Dat betekent 1000 mgr.) Curcuminesuppletie had iets minder effect wanneer het pas acht dagen na het opwekken van artritis (in de acute fase) werd gegeven.
  3. In een kleine dubbelblinde studie gebruikten 18 mensen met reuma twee weken curcumine ( ca 1200 mg per dag) of een NSAID (300 mg fenylbutazon per dag) . Zowel curcumine als fenylbutazon verminderden significant ochtendstijfheid en gewrichtszwelling en verbeterden het lopen…..”..

Naar aanleiding van dit bewezen onderzoek kunnen we zeggen dat er veel mensen zijn, die deze curcumine c3 met een goed resultaat gebruiken. De groenlipmossel zorgt voor een versoepeling van het gewricht, maar het is de curcumine c3 die de ontsteking remt.

En vooral de laatste zin van dit onderzoek ..’..verbeterden het lopen..’.. was waar mijn moeder zo blij mee was.

Als je deze 2 met elkaar vergelijkt, dan is het duidelijk dat de verdere voordelen van kurkuma/curcumine niet opwegen tegen de nadelen van de nsaid’s. De combinatie van kurkuma en curcumine c3 bewijst wederom zijn nuttige werking. Ook de groenlipmossel kan, zoals u hebt kunnen lezen,  goede resultaten geven.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Bronnen :

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.