Waarom kan men geen losse curcumine poeder kopen ?

Deze vraag krijgen we regelmatig binnen bij ons. De redenatie is vaak dat men toch ook losse kurkuma poeder kan kopen ? Maar curcumine is een geheel ander product dan kurkuma. In de kurkuma wortel zit ongeveer 3 % werkzame, bioactieve stof. Curcumine geheten. Echter dit kleurt zodanig geel, dat u het eigenlijk liever niet in huis wilt hebben. Waarom wordt er geen losse curcumine verkocht ? En hoe weet men of het het juiste product is ? Op deze vraag willen we u graag een duidelijk informatief antwoord geven, en hebben we er een artikel aan gewijd. 

Deze keer hebben we er een artikeltje aan gewijd. Een binnengekomen mail :

…”.. Hallo,

Het is mij niet duidelijk waarom curcumine c3 ‘superieur’ en/of curcumine longa niet in poedervorm worden aangeboden, in plaats van in capsules ?

Met een groet van E. van der K…”..

Curcumine-poeder-kleurt-alles-geel
Curcumine poeder kleurt heel langzaam alles geel

Dat is een goede vraag, eigenlijk is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden ; omdat u de losse curcumine c3 ‘superieur’ poeder niet in huis wilt hebben.

Curcumine is zo fijn als verfijnde meel qua consistentie.

En het kruipt overal in, door en tussen. Curcumine is de werkzame kleurstof uit de kurkuma. En het is 30 maal sterker kleurend dan kurkuma poeder.

 

En dit laatste kleurt al erg geel. Men kleurde met kurkuma vroeger, onder andere, kleding.

De volledige naam van dit product is “curcumine-longa c3 ‘superieur“. Omdat alle goede curcumine geëxtraheerd moet worden uit de grondstof kurkuma-longa. Maar dit is een dergelijk lange naam, die past niet op ons etiket. Dus noemen het “curcumine c3 ‘superieur’ “. Het productie proces is zodanig verfijnd, dat wij de c3, de 3 werkzame curcuminoïden, in een juiste verhouding willen hebben. Voor een diepere en juistere opname en werking. Vandaar de extra toevoeging ; ‘superieur’.

Het curcumine productie proces

Curcumine is eigenlijk de geëxtraheerde kleurstof uit kurkuma. Dit product bevat alle ontstekingen remmende en werkzame bioactieve stoffen ui de kurkuma. In kurkuma zit ongeveer 3% curcumine. En dit poeder is zodanig geel kleurend en lichtelijk plakkerig, dat men bij de samenstelling ervan de gehele ruimte moet afplakken.
Alles moet luchtdicht en kleurdicht afgeplakt zijn. De ramen, de deuren, de muren etc. Anders kun je je hele bedrijf opnieuw laten schilderen.

Het curcumine capsuleer proces 

Als het curcumine poeder klaar is, komt het meest vervelende karwei ; capsuleren. Er zijn moeilijk bedrijven te vinden die dit willen doen. Het is een klus van vele dagen, omdat ook in dit bedrijf alles afgeplakt en ‘poeder dicht’ gemaakt moet worden. Bij het bedrijf, waar wij dit laten verwerken, klinkt een diepe zucht als we het curcumine poeder willen laten leveren om het te laten capsuleren. En ze stellen het telkens graag even ‘een paar weken’ uit.
Want in de tussentijd kunnen ze niets anders capsuleren. Het kost enorm veel tijd. Want, hetzelfde verhaal, anders kun je je hele bedrijf opnieuw laten schilderen. Ik heb al een, voor de grap, voorgesteld om het éérst geel te laten verven. Dan waren ze er voor eens en altijd vanaf. Maar ze vonden het geen leuke grap.
Ja, het kost een bedrijf een tot twee dagen om de ruimte en de machines ‘curcumine klaar’ te maken. Van de afzuigkappen, tot de vloeren. De ramen en de muren, de deurposten en de gehele ruimte moet afgeplakt en “curcumine geel verzegeld” worden.
De mensen die de machines bedienen lopen, geheel bedekt, in witte pakken met een mondkapje op om zich tegen het verfijnde knal- en knalgele poeder te beschermen. Je kunt dit geen dagen gaan inademen. Dat is teveel van het goede. Een klein beetje in een capsule is voldoende.

Als de klus geklaard is, moet de gehele machine uit elkaar gehaald en gereinigd worden. Kost ook een a twee dagen. En in die tijd staat de gehele productie van andere, óók te capsuleren producten, stil.

Het curcumine afweeg proces

Stel, u hebt het thuis, dan zult u eveneens een zeer verfijnde weegmachine moeten aanschaffen om het precies te doseren. Eén gram teveel is dezelfde dosis dan ca 50 capsules kurkuma. Een halve gram is genoeg, tenzij men zeer ernstig ziek is. Dan gelden er andere hoeveelheden.
Een flinke overdosering curcumine kun je niet iedere dag gaan nemen. En als er geen juiste hoeveelheid bioperine peper in zit, werkt het nog steeds niet 100%. Het is eigenlijk een proces dat men niet goed thuis zou kunnen afwegen.

Het curcumine kleurings proces in huis

Verder is inname van curcumine is ook bijzonder om te zien. Als u het in de thee of eten doet, krijgt u een knalgele mond en tong. En door de voeding gemengd wordt zelfs uw tandvlees prachtig geel.

Hebt u het langere tijd in huis, dan kleurt in een grote kring om de curcumine poeder alles heel

curcumine-gele-schoenen
Alles kleurt géél, álles !

langzaam geel. Het behang, de kast, de kleding in uw kleding kast begint ook heel langzaam wat geelachtige vlekken te vertonen. Zeker als het licht gekleurde kleding betreft. Ook de schoenen.

De binnenbekleding van de koelkast vertoont na een paar weken zelfs een gele tint. Uw bank, uw lichtknopjes en de vloerbedekking ook.
 
Bovendien kleurt kunststof door de curcumine zodanig geel, dat het nooit, tot zeer moeilijk weer te verwijderen is. Kurkuma vlekken krijg je, onder invloed van zonlicht, nog wel weer weg. Curcumine poeder vlekken niet.
 
In het begin van onze webshop hebben we een paar kilo van dit poeder, als probeersel, in de losse verkoop gehad. Van 75 gram per verpakking. Het werd zeker wel goed verkocht. Maar na een paar weken kwamen de klachten. Klachten als “hoe krijg ik de gele vlek weer uit mijn mooie grijsleren bankstel? “ of “er zitten vlekken in mijn lichte vloerbedekking” etc. We zijn zelfs aansprakelijk gesteld voor dit gebeuren.

Ja, maar op het internet kun je dit gewoon bestellen

 Natuurlijk weten we dat men curcumine poeder aanbiedt op het internet. Daar kan ik niet over oordelen, waar dit vandaan komt. En laat ik me verder ook niet over uit. Wel weet ik dat er ook synthetische curcumine op de markt is, en dat wilt u niet innemen, geloof me maar.
 
Trouwens, hoe wilt u het verschil tussen natuurzuivere curcumine en synthetische curcumine onderscheiden ? Daar zult u flink wat natuurkundige proeven op moeten loslaten, om zeker te weten wat u gekocht hebt.
Zelfs de chemische industrie is het nog niet gelukt om goede synthetische curcumine te maken. Anders had men dit allang verkocht. En deze zijn er al vele tientallen jaren mee bezig.

En bij jullie op het bedrijf dan ?

Wij kunnen zeggen dat we natuurzuivere curcumine c3 ‘superieur’ hebben, een prachtig verfijnd en goed werkzaam product. Een top-product van de natuur. Uniek in zijn uitwerking. Maar zelfs als men één capsule even tussen de handen zou rollen, voor 2 seconden, kunt u al zien wat er gebeurt.
Kunt u nagaan als u een hele zak ervan in huis zou hebben. 

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.