10 Heilzame werkingen van curcumine in ons lichaam

 Kurkuma wordt sinds oude tijden gebruikt als natuurlijk, veelzijdig middel. Er bestaan oude geschriften over het slijmoplossende karakter van deze wortel kurkuma, bij ademhalings infecties of problemen. Geschriften over de genezing van wonden, over het verminderen van oedeem, over het verwarmende effect op de gewrichten. Over het versoepelen van de beruchte ochtend stramheid in de gewrichten. En over de uitwerking op ons psychisch welbevinden. Hier vindt u een gedetailleerd artikel over de uitwerking van curcumine in ons lichaam.

Heden ten dage bestaan er ongeveer 7000 publicaties in verschillende databanken.

Aantal, 10, Tien, Afgerond, RechthoekMen ontdekt steeds meer medicinale werkingen van deze werkzame stof uit kurkuma, de Curcumine Longa C3. De naam ‘superieur’ komt van het feit dat alle 3 curcuminoïden in de juiste verhouding aanwezig en werkzaam zijn.

1. Curcumine c3 remt waarschijnlijk alle soorten lichamelijke ontstekingen.
Dit proces gaat via enzymwerking. Curcumine c3 is in staat om meerdere enzymen, die bij ontstekingen een rol spelen, uit te schakelen. Deze enzymen noemt men COX-2, LOX, TNF, INTERLEUKIN-1, PROSTAGLANDIN E2 etc. Door deze ‘ontsteking enzymen’ uit te schakelen zijn curcumine c3 een goed werkende mogelijkheid bij het behandelen van alle ziektebeelden die met ontstekingen gepaard gaan. Van artritis tot blaasontsteking.

2. Curcumine c3 zou schadelijke bacteriën kunnen vernietigen Een van de vele krachten van curcumine is dat het antibacteriële eigenschappen bezit. Er is een lange lijst op het internet hierover te vinden. Wat mij wel op is gevallen, is het feit dat een Universiteit in Londen, “QUEEN MARY UNIVERSITEIT” melding maakt van curcumine c3 bij de zo gevreesde ziekenhuis bacterie. Daarom hebben we hier een artikel over geschreven.

3. Curcumine c3 zou  slijmoplossend en hoest verminderend kunnen werken Curcumine werd 5000 jaren geleden al geroemd om zijn sterke slijmoplossende werking in de ademhalings organen. En wordt al eeuwen gebruikt om vastzittende hoest te behandelen.

4. Curcumine c3 remt waarschijnlijk de vorming van nieuwe bloedvaten bij kanker Curcumine c3 remt de groei van tumoren, doordat het de vorming van nieuwe bloedvaatjes verhindert. En zo de ‘levensader van de kanker’ afsnijdt. In medische vaktermen heet dit : De ‘NF-kappa-B ‘ factor wordt onderdrukt. En verhindert de vorming van nieuwe tumoren. Er is erg veel over dit proces te vinden op het internet.

5. Een beter humeur met curcumine c3. Curcumine werkt als een enzym remmer , dit heet Mono Amino Oxidase. Een enzym dat verschillende ‘hersen en denkprocessen’ beïnvloedt. Bijvoorbeeld dopamine en serotonine zijn stoffen in onze hersenen die onszelf goed laten voelen. Bij depressieve gevoelens, worden deze stoffen door dit MAO-enzym geblokkeerd.
En ontstaat een depressief gevoel. Als je deze blokkade zou kunnen opheffen, door dit enzym te remmen, zou je stemming verbeteren en fleur je weer op.
Curcumine zorgt voor een betere signaal overdracht in de hersenen. Nieuwe studies wijzen uit, dat curcumine c3 op gelijkwaardige wijze kan helpen tegen depressie.

curcumine-c3-capsules
Curcumine C3 is de werkzame stof uit de kurkuma

6. Curcumine c3 verbetert de galfunctie Curcumine verbetert de werking van de galblaas. Gal is een wat taaie , slijmachtige vloeistof. Deze vloeistof heeft een duidelijke functie in onze spijsvertering. De galblaas is ca 6 a 8 cm groot, en heeft een opslagfunctie. Via kleine kanaaltjes vloeit, na wat gegeten te hebben, gal in het spijsverterings stelsel. Hier breekt gal vetten uit de voeding af. Is dit slijm te dik, dan kan het ontstoken raken of stenen vormen.
Curcumine maakt de galvloeistof dunner en vloeibaarder, en leegt de galblaas . Als er meer gal in de darm komt, worden vetten beter afgebroken. Goed voor de lijn, maar ook goed voor de Ph-graad van de darm zelf. De darminhoud wordt meer alkalisch/basisch. Dit beschermt de darmwand, en verhoogt de aktiviteit van de spijsverterings enzymen.

7. Virussen en Curcumine C3 ‘superieur’
In een gesprek met een ayurvedisch arts vertelde deze ons dat curcumine c3 ook goed kan werken tegen virussen. Virussen hebben geen stofwisseling van zichzelf. Daarom is er nauwelijks een medicament tegen te ontwikkelen. Bovendien zijn virussen in staat om zich razendsnel aan een veranderende omgeving aan te passen, en zichzelf zo resistent maken.

Hoe curcumine c3 tegen virussen werkt, is nog niet geheel duidelijk, daarnaar wordt meer onderzoek gedaan.
Maar wel is duidelijk dat curcumine op verschillende manieren tegelijk ingrijpt, op de manier van vermeerdering van virussen. Bij herpes, griep, hepatitis of andere virussen zou dit prima kunnen werken.

8. Curcumine c3 zou de bloeddruk kunnen verlagen en kan werken als natuurlijke bloedverdunner
Curcumine werkt in op de spanning/ontspanning van de bloedvaten. Na het nemen van curcumine, ontspant het lichaam de bloedvaatjes, deze versoepeling geeft meer “ruimte” voor ons bloed. Het haalt als het ware de “druk van de ketel af”. Door dit proces kan de bloeddruk zakken.
Ook wordt de klontering van de bloedcellen geremd in ons bloedvat systeem. Een japans onderzoek wees uit dat curcumine een ‘sportieve werking” heeft op hart en bloedvaten. Curcumine c3 is extreem bitter. Was het geen oude volkswijsheid die zei …”… bitter in de mond houdt het hart gezond…”… Bij curcumine is dit zeker het geval.
Als men bloedverdunners moet gebruiken, wees dan voorzichtig met curcumine c3 ‘superieur’.

9. Curcumine c3 en neurodegeneratieve problemen
In een studie van de Universiteit in Maryland, staat duidelijk en helder het oordeel over curcumine c3 en neurodegenatieve problemen. Er staat dat er aanwijzingen zijn dat de curcumine goed zou kunnen helpen tegen Alzheimer, Parkinson, MS en andere hersen gerelateerde zenuwproblemen. Dit vanwege zijn reinigende werking.

10. Curcumine c3, een geheim anti aging product
In ons vernieuwde kurkuma-Eboek staat , onder andere, een rapport waarbij aangetoond is dat kurkuma en curcumine c3 een zogenaamd “Anti Aging” product is. Het vertraagt de veroudering van het lichaam. De huid blijft soepel, de gewrichten houden hun spankracht , en uw figuur blijft prima, en zo zijn er eigenlijk veel dingen op te noemen die curcumine c3 en kurkuma tot een geheim geschenk van de natuur maken.

Wat doet die bioperine peper in de curcumine c3 ‘superieur’ precies ?

Kurkuma-poeder-met-wortel-en-lepelDe werkzame stoffen uit kurkuma zijn de curcuminoïden. In de jaren ’70 is dit via diepgaand laboratorium onderzoek pas aangetoond. Ook is ontdekt dat curcumine c3 en peper samen werken op een unieke manier.

Peper houdt een zogenaamde ‘glucurondiserings proces’ tegen. Dit betekent dat een lichaamsvreemde stof nu NIET gekoppeld kan worden aan een lichaamseigen stof. Het is een biochemisch proces in het lichaam.

Want normalerwijze zou curcumine en kurkuma direct door lever en nieren het lichaam weer uitgewerkt worden. Maar door de peper wordt dit verhinderd. En dit heeft als gevolg dat de curcumine en kurkuma langer in het spijsverterings stelsel blijft. Ons lichaam heeft nu meer tijd om de werkzame stoffen op te nemen. De verhouding peper en curcumine c3 ‘superieur’ zijn dus belangrijk en moeten nauwkeurig zijn.

Kurkuma en curcumine c3 zijn niet oplosbaar in water, wel in vet en in alcohol. Vandaar dat inname bij de maaltijd aangeraden wordt. In de maaltijd is altijd wel wat vet aanwezig. Zo verhoogt peper en vet de werkzaamheid van curcumine c3 ‘superieur’.

Contra indicaties

  • Als men galstenen heeft, kan men beter geen curcumine c3 nemen. Curcumine c3 versterkt de galstroom, en hierbij kunnen de vastzittende galstenen los komen en een galstenen aanval veroorzaken.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.