Voorjaarsreiniging, verjonging en curcumine c3

Begint het al te kriebelen? Om nu toch eindelijk die kast eens flink op te ruimen ? Of het hele bed eens aan de kant te duwen en eronder eens schoon te maken ? Overal heeft zich stof verzameld, gedurende de winter. En nu gaat de bezem er eens stevig doorheen. De voorjaars schoonmaak. De grote schoonmaak van het huis is voor veel mensen een normale zaak. Maar een grote schoonmaak van ons lichaam is ook wel een goed idee. Hoe reinigt U Uw lichaam eens goed en grondig . Net als met ons huis, verzamelt ons lichaam ook rommel, die het niet goed kwijt kan. Deze “cel rommel” heet ‘lipofuscine’. Hier vindt u een goed artikel omtrent dit onderwerp. 

Wat is lipofuscine ?

Vuilniswagen
Ook in je lichaam zijn er afvalstoffen, het heet ‘lipofuscine’,..

Lipofuscine is een afvalstof, die zich in de loop der jaren, onze lichaamcellen opstapelt, dit als gevolg van het verouderingsproces. Het is, kort gezegd, een allegaartje van samengeklonterde eiwitten en geoxideerde vetten. Men heeft ontdekt dat er bij mensen, op hogere leeftijd, tot bijna 65 % van de lichaamscelcel in beslag kan nemen.

Dan bestaan de cellen meer uit afvalstoffen, dan uit gezond materiaal. En dit is een van de redenen dat we verouderen. En ziekten een kans krijgen, we maken het ons lichaam moeilijk, eigenlijk door vervuiling.

Daarom is het zeker is het eens een goed idee om ons lichaam te ontdoen van de afvalstoffen. Men zegt al heel gemakkelijk “ouderdom komt met gebreken”. En accepteert dan alle ongemakken. Maar dat we ook er zelf iets aan kunnen doen, dat gaat er bij veel mensen niet in.

Toch bestaat er veel documentatie over ‘verjongings-producten’. We denken dan vaak aan dure zalfjes en creme. Maar dit zit geheel anders. Curcumine c3 ‘superieur’ geeft een diepe reiniging in al onze lichaams cellen. En in het bijzonder op onze huid.

Lipofuscine is een verzamelnaam voor allerlei ‘oude rommel’ in onze lichaamscellen.

Als de vloerbedekking stoffig wordt, en vuil zeg je ook niet “ouderdom komt met gebreken” en laat het er verder bij zitten. Dan pak je de stofzuiger en maakt de vloerbedekking weer schoon. Ditzelfde principe geldt voor ons lichaamsweefsel.

Is hier onderzoek naar gedaan ?

Ja, er bestaan verschillende uitgebreide onderzoeken. Onder andere bestaat er een onderzoek ( gedaan door Dr. K. Bula, gepubliceerd in 2006 in BIOGERONTOLOGIE, hfdstk 7) over dit onderwerp. Deze arts toont aan dat er een stof bestaat, deze stof heet ‘lipofuscine’ .

Schoonmaak Service, Reiniging, Diensten
Curcumine C3 is de “cleaning service” van je lichaam

Het wordt ook wel ‘het verouderingspigment ‘ genoemd. Er is onderzoek gedaan bij ratten. De dieren kregen dagelijks een dosis curcumine c3 toegediend , via hun voedsel. Er werd bij deze dieren beduidend minder vorming van “lipofuscine” aangetoond.

Eigenlijk is er weinig bekend over stoffen , die de vorming van ‘lipofucine’ kunnen vertragen. Echter zijn er wel duidelijke aanwijzingen dat curcumine c3 hier wel eens prima toe in staat zou kunnen zijn. Zoals te lezen is in dit onderzoek. Curcumine C3 zou deze rommel uit de cellen wel eens prima kunnen opruimen.

Waarom zou je jezelf niet eens schoonmaken? Zelfs uw eigen vloerbedekking maakt u soms nog vaker schoon, dan het lichaam aan de binnenkant, het lichaam waar u in woont. Omdat het wat kost ? Ziek zijn is tegenwoordig ook duur.

En, eigenlijk, is dit het oerprincipe van de Ayurveda. “Voorkomen is beter dan genezen achteraf” .

Een fijne zondag gewenst, en veel groetjes van Tieneke .

Contra indicaties 

  • Deze kunnen er zeker zijn bij medicatie en het gebruik van curcumine c3 ‘superieur’ .
  • Curcumine heeft een bloedverdunnende werking, dus bij sommige chemische bloedverdunners is dit geen product voor u.
  • Curcumine heeft een directe invloed op de galstroom. Hierbij kunnen galstenen los komen.
  • Hebt u galstenen ? Neem geen kurkuma of curcumine

Bron : 

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

One thought on “Voorjaarsreiniging, verjonging en curcumine c3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.