Verkoudheid, honing en kurkuma

Een flinke verkoudheid is geen plezierig gevoel. Wat kan men doen om deze te verhelpen en wat zijn de oorzaken van een verkoudheid. Hier vindt u een informatief artikel over verkoudheid en kurkuma gebruik. 

Flink verkouden

Wij zijn gisteren avond terug gekomen uit Berlijn. We zijn een week naar een Yoga- en Meditatie cursus gegaan. In een heel mooi groot hotel. Een goed begin van het jaar. We waren er met ca 1000 mensen. Uit alle delen van de wereld. Het was een hele happening. Geweldig, alles was super.

Verkouden
Flink verkouden

Wat mij opviel, in dit enorm grote hotel, was het feit dat er na een paar dagen erg veel mensen verkouden waren. Hoesten, proesten en niezen en snotneuzen. Veel mensen waren er flink verkouden. Of hadden last van een virusinfectie van de ademhalings organen.

Deze virussen zijn besmettelijk via hoesten, niezen of via huidcontact. Zegt men. Nou moet ik zeggen dat de leuning van de trappen en de knoppen van de lift nadat er 4 x 1000 mensen per dag langs waren gegaan, er ook niet meer echt schoon uitzagen. Maar je kunt toch niet de hele dag poetsen, dat werd ’s nachts gedaan.

Echter volgens de ayurvedische gezondheidsleer is er ook iets anders te lezen. Namelijk dat “koude voeten” als mede oorzaak genoemd wordt. Ons zenuwstelsel reageert op koude voeten door de doorbloeding van de ademhalings organen te verminderen. Daardoor komt het immuunsysteem van de slijmvliezen ‘onder druk te staan’. En wordt men vatbaarder voor een infectie. Dat vertelde me een van de Ayurvedische artsen, die ook op de cursus waren. En dat er een goed recept tegen was.

Maar wat ook de oorzaak is :

 

In zo’n geval kan kurkuma en honing goed helpen. Beide werken antibiotisch en lossen slijm op. De honing werkt zuiverend, in combinatie met speeksel. Kurkuma ruimt de bacteriën op.

Anti verkoudheids recept :

Honing ( het liefst boekweit honing) en gemalen kurkuma recept:

  • 1/2e afgestreken theelepel gemalen kurkuma poeder.
  • 1 flinke eetlepel (boekweit) honing.
  • Schijfje verse gember. ( ca 1/2 cm dik)
  • Een beker kamillethee.

Neem een eierdopje. Los de afgestreken theelepel gemalen kurkuma poeder op in een eetlepel boekweithoning.

Neem de beker hete kamillethee, en (even laten afkoelen, honing mag je niet laten koken) roer daar het kurkuma/honing mengsel doorheen. En voeg het schijfje gember toe. Goed doorroeren.

Je kunt, natuurlijk, ook gewoon een capsule Kurkuma-longa “PLUS” nemen en de rest van het kamillethee recept.

Even 5 minuten laten staan, weer goed doorroeren, en langzaam opdrinken. Doe dit het liefst ’s avonds, een uur voordat je gaat slapen.

Na een paar slokken merk je al dat je begint te zweten. En zo werk je de virussen eruit. Zie ook ons artikel over griep, verkoudheid en kurkuma.

Beterschap

PS : Of ik verkouden ben geworden? Nee, ik heb mijn sweatshirt over mijn handen getrokken, en geen trapleuningen etc aangeraakt. Heel dikke warme wollen pantoffels gedragen, enneh,.. Kurkuma ? Dat heeft mijn liefde en passie.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.