Waarom zou je kurkuma gebruiken als je gewoon goed gezond bent

De gezondheidsvoordelen van kurkuma en curcumine zijn zeer veelzijdig. Het is een zich aanpassende specerij. En kan u waarschijnlijk voor veel lichamelijke problemen op hogere leeftijd behoeden. Het is uniek in de natuur. Hier vindt u een goed artikel over de werking van kurkuma en curcumine. Het is geschreven na de Kerstdagen. 

Hebt u ook leuke feestdagen gehad ? Het waren ‘langdurende’ Kerstdagen, vonden wij. Eigenlijk begon het al op zaterdag, en toen het de 1e Kerstdag was, was het al 2 dagen Kerst, voor mijn gevoel. Mijn man en ik zijn toen, op de 1e Kerstdag, naar het Kröller-Müller museum gegaan. Daar was het niet druk, dus kun je alle tijd nemen voor de mooie dingen die je daar ziet. Vooral de Vincent van Gogh schilderijen vond ik mooi.

Toen we een kop koffie gingen drinken, zat er een echtpaar naast ons. We kwamen in gesprek, over werk enz. Wij vertelden dat we een webshop hadden, met hoogwaardige kurkuma producten. Zuiver van samenstelling en zonder ‘chemische toevoegingen’.
Kurkuma zoals Moeder Natuur het heeft gemaakt. Dat we niet aan reclame en marketing deden. Maar diepe kennis van het product zelf hebben. En weten wat we zoeken.

Ze hadden ..’ er wel eens van gehoord..”.. Maar daar bleef het ook bij. En vroegen zich af waarom men zoiets zou nemen.

Omdat we geen lopend reclamebord willen zijn, hebben we in het (wel heel erg) kort verteld dat het op de 3e plaats stond van de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld. Op nummer 1 staat ‘broccoli’ , op nummer 2 ‘groene thee’ en op nummer 3 ‘kurkuma’. En dat het de 1e dag evengoed werkt als de 6000e dag. Bij kurkuma/curcumine treedt geen gewenning op. U kunt het eigenlijk zien als ‘natuurlijke zeep voor ons lichaams weefsel’ . Kurkuma maakt uw lichaam schoon.

Hij dacht er even over na, en toen kregen we als antwoord “.. dat ze nog niet ziek waren, en het derhalve zoiets niet nodig had..”..

Eigenlijk is dat juist wel een goed idee, om regelmatig kurkuma/curcumine te nemen.

Waarom dan ?

Hier geven we  u gaarne 14 redenen waarom het gebruik van kurkuma/curcumine voor een mens een goede uitwerking heeft op zijn lichaam:

1. Het gebruik van kurkuma/curcumine verlaagt het slechte cholesterol gehalte op een geheel natuurlijke manier, zonder onaangename bijwerkingen.

2.  Kurkuma/curcumine houdt de aderen schoon, en verlaagt het risico op hartproblemen drastisch.

3. Kurkuma/curcumine verbetert de ‘leer functie’ van ons hersensysteem. En houdt het hersenweefsel schoon van ontstekingen.

4. Kurkuma/curcumine verlicht stress en depressieve symptomen . Van excellent zuivere kwaliteit, zoals U kunt bestellen bij dekurkumaspecialist.nl

5. Het is een goede anti-oxidant.

6. Kurkuma/curcumine reinigt het darmweefsel en beschermt het tegen infecties. Doordat het de enzymen, die ontstekingen veroorzaakt, uitschakelt.

7. Kurkuma/curcumine werkt ontgiftend. (Veel mensen, boven de 50 hebben vroeger een waterleiding gehad, die van lood was gemaakt . Voor deze mensen is dit een goed zuiverend middel) Neem dan wel de zuivere kwaliteit van dekurkumaspecialist.nl

8. Kurkuma/curcumine is een middel dat een stevige rem zet op de allereerste ” foute deling van een lichaamscel ” . Oftewel het is een ‘chemopreventief’ middel, zonder enige nare bijwerking.

9. Kurkuma/curcumine verbetert de leverwerking en ontgift deze laatste. Kurkuma werkt reinigend op de lever door de galblaas leeg te ‘knijpen’. De superbittere galvloeistof reinigt de lever.
Maar als u last van galstenen heeft, kan in dit reinigings proces een galsteen los komen en klem komen in de galwegen. Daarom is het bij galstenen geen goed idee om kurkuma te nemen.

10. Kurkuma/curcumine stimuleert het immuunsysteem en kan zo een eventuele ziekte voorkomen.

11. Kurkuma/curcumine stimuleert de beta-cellen in de alvleesklier, en werkt zo insuline verhogend. Het is dus een natuurlijk diabetes voorkomend middel.

12. Kurkuma/curcumine helpt bij gewichtsbeheersing, door een snellere vetverbranding. De kurkuma blokkeert een enzym, deze verhindert nu dat het vet in onze lichaamscellen opslaat.

13. Kurkuma/curcumine reinigt het lichaam van gewrichts ontstekingen, heeft een goede invloed op iedere gewricht in ons lichaam. Zeker bij artritis klachten.

14. Kurkuma/curcumine is een goed middel om een mooie, gezonde huid te krijgen en te behouden. Bij winterhanden helpt het ook tegen de ontstekingen.

Eigenlijk is kurkuma/curcumine een geschenk van de natuur. Waarom zou men het niet gebruiken? Omdat men nog niet ziek is ?

Gaarne zou ik , als laatste, een oud Hollands spreekwoord willen aanhalen.

Vroeger zei men ” VOORKOMEN IS BETER, DAN GENEZEN ACHTERAF “, dit waren wijze woorden.

Met een groet van Catharine

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.