Waarom zou je kurkuma gebruiken als je gewoon goed gezond bent

De gezondheidsvoordelen van kurkuma en curcumine zijn zeer veelzijdig. Het is een zich aan u aanpassende specerij. En kan u waarschijnlijk voor veel lichamelijke problemen op hogere leeftijd behoeden. Het is uniek in de natuur. Hier vindt u een goed artikel over de werking van kurkuma en curcumine. 

Waarom zou je kurkuma nemen, als je niet ziek bent ? 

Kurkuma-is-mooi-geel
Kurkuma is prachtig ! Het is de wortel van de zon

Mijn man en ik zijn, op de 1e Kerstdag, naar het Kröller-Müller museum gegaan. Daar was het niet druk, dus kun je alle tijd nemen voor de mooie dingen die je daar ziet. Vooral de Vincent van Gogh schilderijen vond ik mooi.

Toen we een kop koffie gingen drinken, zat er een echtpaar naast ons. We kwamen in gesprek, over werk enz. Wij vertelden dat we een webshop hadden, met hoogwaardige kurkuma producten. Zuiver van samenstelling en zonder ‘chemische toevoegingen’.
Kurkuma zoals Moeder Natuur het heeft gemaakt. En dat we diepe kennis van het product zelf hebben. En weten wat we zoeken.

Ze hadden ..’ er wel eens van gehoord..”.. Maar daar bleef het ook bij. En vroegen zich af waarom men zoiets zou nemen.

Omdat we geen lopend reclamebord willen zijn, hebben we in het (wel heel erg) kort verteld dat het op de 3e plaats stond van de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld. Op nummer 1 staat ‘broccoli’ , op nummer 2 ‘groene thee’ en op nummer 3 ‘kurkuma’. En dat het de 1e dag evengoed werkt als de 6000e dag. Bij kurkuma/curcumine treedt geen gewenning op. U kunt het eigenlijk zien als ‘natuurlijke zeep voor ons lichaams weefsel’ . Kurkuma maakt uw lichaam schoon.

Hij dacht er even over na, en toen kregen we als antwoord “.. dat ze nog niet ziek waren, en het derhalve zoiets niet nodig had..”..

Eigenlijk is dat juist wel een goed idee, om regelmatig kurkuma/curcumine te nemen.

Voorkomen is beter, dan genezen achteraf

Hier geven we  u gaarne 14 kurkuma redenen 

 • Het gebruik van kurkuma/curcumine verlaagt het slechte cholesterol gehalte op een geheel natuurlijke manier, zonder onaangename bijwerkingen.
 • Kurkuma/curcumine houdt de aderen schoon, en verlaagt het risico op hartproblemen drastisch
 • Kurkuma/curcumine verbetert de ‘leer functie’ van ons hersensysteem. En houdt het hersenweefsel schoon van ontstekingen.
kurkuma-wortel-op-houten-schaal
Kurkuma, de wortel van de zon
 • Kurkuma/curcumine reinigt het darmweefsel en beschermt het tegen infecties. Doordat het de enzymen, die ontstekingen veroorzaakt, uitschakelt.
 • Kurkuma/curcumine werkt ontgiftend. (Veel mensen, boven de 50 hebben vroeger een waterleiding gehad, die van lood was gemaakt . Voor deze mensen is dit een goed zuiverend middel) Neem dan wel de zuivere kwaliteit van dekurkumaspecialist.nl
 • Kurkuma/curcumine is een middel dat een stevige rem zet op de allereerste ” foute deling van een lichaamscel ” . Oftewel het is een ‘chemopreventief’ middel, zonder enige nare bijwerking.
 •  Kurkuma/curcumine verbetert de leverwerking en ontgift deze laatste. Kurkuma werkt reinigend op de lever door de galblaas leeg te ‘knijpen’. De superbittere galvloeistof reinigt de lever.
  Maar als u last van galstenen heeft, kan in dit reinigings proces een galsteen los komen en klem komen in de galwegen. Daarom is het bij galstenen geen goed idee om kurkuma te nemen.
 • Kurkuma/curcumine stimuleert het immuunsysteem en kan zo een eventuele ziekte voorkomen.
 • Kurkuma/curcumine stimuleert de beta-cellen in de alvleesklier, en werkt zo insuline verhogend. Het is dus een natuurlijk diabetes voorkomend middel.
 • Kurkuma/curcumine helpt bij gewichtsbeheersing, door een snellere vetverbranding. De kurkuma blokkeert een enzym, deze verhindert nu dat het vet in onze lichaamscellen opslaat.
 • Kurkuma/curcumine reinigt het lichaam van gewrichts ontstekingen, heeft een goede invloed op iedere gewricht in ons lichaam. Zeker bij artritis klachten.
 • Kurkuma/curcumine is een goed middel om een mooie, gezonde huid te krijgen en te behouden. Bij winterhanden helpt het ook tegen de ontstekingen.
 • Kurkuma/curcumine verlicht stress en depressieve symptomen .
 • Het is een goede anti-oxidant.

Eigenlijk is kurkuma/curcumine een geschenk van de natuur.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.