Hooikoorts, pollen en de werking van kurkuma en curcumine c3

Het is niet bekend waarom sommige mensen allergisch zijn voor stuifmeel en anderen niet. In sommige families komt hooikoorts meer voor dan in andere. De aanleg voor hooikoorts is al bij de geboorte aanwezig, maar de klachten ontstaan pas in de loop der jaren. Iemand met hooikoorts is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. Stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd. De klachten treden op in de bloeitijd van grassen, planten en bomen. Bomen bloeien eerder dan grassen. Daarom krijgen mensen met een allergie voor boomstuifmeel al vroeg in het jaar (februari-maart) klachten, terwijl mensen met een allergie voor grasstuifmeel later in het jaar (mei-juni) last krijgen. Elk mens vormt antistoffen tegen stuifmeel in zijn lichaam. Bij iemand met hooikoorts reageert het lichaam erg heftig zodra de slijmvliezen met het stuifmeel in aanraking komen. Er ontstaat een ‘overdreven’ afweerreactie, waardoor de slijmvliezen zwellen en meer slijm gaan produceren. Men zegt dat er niet veel tegen te doen is. Klopt dit ? Want kurkuma en curcumine verminderen de klachten wel degelijk. Hier vindt u een ingezonden brief en een artikel over hooikoorts en de werking van kurkuma en curcumine

Elzenpollen en hazelaarpollen 

Een vriendin van mij heeft erg veel last van hooikoorts door pollen. Vooral elzenpollen en hazelaarpollen zijn voor haar erg vervelend. En graspollen, maar die zijn er nog niet. Ze belde vanmorgen, omdat ze alweer begon te niezen en haar ogen werden rood. Ze belde me op.
..” Hey, Tien, stuur je me even weer wat van dat spul van jou..”.., was haar boodschap. Want ze wou er op tijd mee beginnen. Het leek me wel een beetje te vroeg. Maar ik heb er geen last van, dus weet ik dat allemaal ook niet zo precies.

Totdat ik vanmorgen het volgende bericht in de krant las:

“Hooikoorts door pollen”

Hazelaar, pollen, hooikoorts
Hazelaar pollen kunnen hooikoorts veroorzaken

Er stond gisteren een klein artikeltje in de krant. Mensen met een allergie voor elzenpollen moeten de komende weken al rekening houden met hooikoorts klachten en eventueel hun kleding aanpassen. Door de zeer hoge temperaturen komen de meeste van de naar schatting 27 miljoen elzen in Nederland binnenkort al in bloei. Dit is ongeveer een maand eerder dan normaal. Dit meldt de website Nature Today.

….”….Beste Mevrouw, Mag ik je wat vragen, is het nog reeds voorgekomen dat mensen met hooikoorts baat hebben bij het nemen van het
Combinatie pakket biologische kurkuma en curcumine C3 capsules? Gedurende vele jaren en elk jaar opnieuw heb ik heel veel last van een pollenallergie. Zoals elk jaar, had ik ook nu weer mijn medicatie (Nasonex en Livostin) reeds in huis gehaald zodat ik het onmiddellijk kon gebruiken bij de eerste klachten. Echter was ik begonnen met jullie kurkuma longa en curcumine C3 in te nemen en wat blijkt nu… tot mijn verbazing heb ik de neusverstuiver Nasonex en Livostin oogdruppels helemaal nog niet nodig.  Zelfs nu bij het nu wat warmere weer van de voorbije dagen en de eerste pollen die al in bloei staan heb ik geen last ! Dit had ik helemaal niet verwacht en is tevens zo mooi meegenomen! Dat zou eens fijn zijn, om gewoon te kunnen wandelen en fietsen,..

Groetjes, Mevr. W. Terveel……”…..

Antwoord op de mail

Ja, dit kan kloppen. Ik heb het even voor je na gekeken bij de PUBMED, en daar staat het volgende over hooikoorts en curcumine geschreven.

Hooikoorts, allergie en curcumine

 • Achtergrond :
  Activatie van mestcellen door de hoge affiniteit receptor voor IgE (FcɛRI) ten grondslag atopische allergische reacties. Curcumine kan deze activering blokkeren, en het mechanisme en de effecten van curcumine voor IgE-gemedieerde allergische reacties zijn bekend.
 • Doelen :
  Wij hebben geprobeerd om de anti-allergische werking van curcumine te bepalen in vivo en het werkingsmechanisme in mestcellen.
 • Resultaten :
  Curcumine remde antigeen-bemiddelde activatie van mestcellen en passieve cutane anafylaxie bij muizen. Onderdrukking van degranulatie en uitscheiding van TNF-α en IL-4 was duidelijk bij concentraties van slechts 3 umol / L curcumine geactiveerde mestcellen.
 • Conclusies :
  Curcumine remt allergische signalering en kan zo bijdragen aan de anti-allergische werking. Daarom kan curcumine nuttig zijn voor de behandeling van mestcel-gerelateerde onmiddellijke en uitgestelde allergische ziekten.

Ja, u hebt het nu zelf ervaren. Deze combinatie van kurkuma en curcumine helpt tegen hooikoorts en andere allergische reacties.

Dank voor Uw mail, er zullen veel mensen blij zijn met deze mail van u .

Een youtube clip over hooikoorts en de mogelijkheden ertegen ;

 

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.