Kurkuma en de ayurvedische natuurwetenschap

Een commentaar van Sri Sri Ravi Shankar over het gebruik van kurkuma in de ayurveda. Een artikel van 15 augustus 2014. Het is een toespraak in Bangalore. En is een antwoord op de volgende vraag ;” India staat bekend om zijn eeuwenoude traditie in de ayurvedische wetenschap. Hoe kunnen we dit wereldkundig maken? ” 

Het antwoord van Sri Sri Ravi Shankar is de volgende :

kurkuma-wortel-en-poeder
Kurkuma heeft een oude ayurvedische achtergrond

Citaat van Guruji “… We beginnen ermee om het hier te gebruiken. De wereld is er al mee begonnen om de ayurveda  te herkennen.  Ik zou graag een voorval  willen noemen, wat in 1980 is gebeurd.

Ik had een conferentie georganiseerd tussen ayurvedische artsen en  artsen van de moderne medische wetenschap  in New Delhi.

Het was in VASANT VIHAR,  en er waren ongeveer 50 a 60 dokters van beide medische achtergronden.  Toen de conferentie gaande was, dook er een discussie over kurkuma op.  Ik herinner me   deze discussie over kurkuma  levendig  .

Alle reguliere artsen zeiden dat kurkuma geen waarde had. “…Het was een kleurstof….”  Ze veegden de argumentatie van de ayurvedische artsen van de tafel, die beweerden dat kurkuma een zgn “vayosthapan” is. Dat betekent een middel dat je jong en gezond houdt. Het houdt veroudering van  je lichaam tegen.

En het houdt je systeem vitaal en gezond.  Dit is wat de Ayurvedische artsen keer-op-keer herhaalden. Echter de reguliere medische artsen zeiden dat het totale onzin was,.. Einde citaat van Guruji 

Kurkuma in onze moderne wetenschap

Vandaag de dag heeft de reguliere medische wetenschap herkend dat kurkuma het werk doet van 19 levensreddende middelen. Inclusief kanker.  Kurkuma is een anti-virus middel. Ook bij virale koorts ! In de regel zegt de reguliere medische wetenschap , dat er geen middel bestaat tegen virale koorts.  Neem maar gewoon kurkuma en verse limoensap, dat is genoeg.

In India maken we tafelzuur van verse kurkuma, gember en limoen, dit is het  beste ! kurkuma werkt  anti-viraal, anti-bacterieel en is een anti-oxidant. Het doet het werk van een aspirine ( pijnstiller), werkt bloedverdunnend, en het stopt het stollen van het bloed.  Het doet het werk van 19 levensreddende medicijnen. Reinigt de lever, het reguleert de bloeddruk, houdt slecht cholesterol onder controle en kurkuma-longa is een geheel natuurlijk zuivere anti-biotica. Kurkuma is een geschenk van de natuur. Het is zonder meer een “anti-aging” product te noemen.

Kurkuma heeft een oude traditie

In onze traditie, bij iedere bijzondere gebeurtenis, is het eerste wat we kopen kurkuma. En daarna pas kopen we kleding en voedsel en andere dingen. Ik herinner me, als wij nieuwe kleding kregen, dat mijn oma een klein beetje kurkuma wortel in de hoek van een kledingstuk stopte.

SRI SRI RAVI SHANKAR.
Sri Sri Ravi Shankar

En als je nieuwe kleding kocht, stopte je  ook eerst een stukje kurkuma in een hoekje. Kurkuma heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in ons land, en vandaag de dag kan ik zeggen : Ayurveda wordt de medische wetenschap van de 21e eeuw !

Natuurlijk zijn niet alle Ayurvedische preparaten, die men maakt, wetenschappelijk en hygiënisch in de natuur.

Maar we mogen deze natuurlijke medische  wetenschap , genaamd ayurveda, niet ignoreren, samen met de moderne wetenschap moeten we de Ayurveda meenemen…….”

Het originele Indiase recept van Sri Sri RAVI SHANKAR.

Met een groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine longa en/of kurkuma longa ? Niet in plastic verpakt ? Maar wél in bijzonder Miron glas. Of in een papieren brievenbus verpakking ?  Met een absoluut minimum aan plastic in de verpakkingen ?  Een webshop met aandacht voor ons milieu ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met brede specialistische kennis over kurkuma en curcumine en veelzijdige hoogwaardige zuivere producten. Zij zijn gewoon de beste als het over kurkuma gaat ! De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Natuurproducten volgens de oude 100 % natuurlijke ayurvedische methode. Zonder enige vorm van toevoegingen. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.